Is prinses Charlene weer helemaal gezond? Prins Albert geeft update

'Ze is nog vaak uitgeput.'

De laatste maanden is prinses Charlene weer lekker aan het werk. Van dierenasiels metselen tot chique gala’s bijwonen in New York, het lijkt erop alsof de prinses van Monaco haar royal leven weer op de rit heeft gekregen. Maar helemaal hersteld van haar mysterieuze ziekte, dat is Charlene helaas nog altijd niet. Hubby Albert laat weten hoe het écht gaat.

Lang proces

Bijna heel het jaar 2021 was prinses Charlene uit beeld verdwenen vanwege haar slechte gezondheid. De echtgenote van prins Albert liep een hevige kaakholte-ontsteking op, onderging meerdere operaties en moest daarna herstellen van een vermoeidheid ‘die niet alleen fysiek was.’ Hoewel Charlene in april dit jaar weer terugkeerde op het prinselijk toneel, is ze nog altijd niet helemaal de oude, vertelt prins Albert nu in een interview.

Vaak uitgeput

“Ze is zo nu en dan nog erg moe. Ze heeft nog wat tijd nodig om te herstellen en andere verplichtingen aan te gaan. Maar die zal ze aangaan!” vertelt prins Albert over zijn vrouw in gesprek met Monaco Matin. “Ik ben allereerst heel blij dat haar gezondheid verbeterd is, dat ze weer deel kan nemen aan allerlei evenementen in het prinsdom, met verantwoordelijkheden bij het Rode Kruis, de dierenbescherming en haar eigen stichting, maar ook bij andere liefdadigheidsorganisaties.”

Back to work: Prinses Charlene was dit jaar weer aanwezig bij de Nationale Feestdag met prins Albert en twins Gabriella en Jacques. Beeld: BrunoPress

Jacques & Gabriella

Terwijl prinses Charlene haar royal duties weer oppakt, worden ook de tweeling prins Jacques en prinses Gabriella voorbereid op een leven vol verplichtingen en liefdadigheid. “Prinses Charlene en ik proberen onze twee kinderen de waarden bij te brengen die ons van groot belang lijken. Ze zijn bijna acht jaar oud, ze zijn nog jong, maar het gaat hard wat hun volwassenheid en bewustwording van de wereld betreft,” vertelt Albert over zijn twee koters.

Prins Jacques en prinses Gabriella tijdens de Nationale Feestdag 2022. Beeld: BrunoPress

Vooral over de toekomst van troonopvolger Jacques wordt al goed nagedacht. “We moeten Jacques opleiden en hem beetje bij beetje voorbereiden op zijn toekomstige functie. Maar ook Gabriella zal een rol moeten spelen, ze moet zo flink mogelijk zijn om haar broer te helpen,” aldus Albert.

Om precies te zijn wil de prins van Monaco ervoor zorgen dat zijn twins alle kennis in huis hebben om het ministaatje ook in de toekomst zijn bijzondere positie te laten behouden. “Ze moeten zich ervan bewust worden wat het prinsdom inhoudt, wat het vertegenwoordigt en wat we ervan willen maken, om het nog aantrekkelijker te maken, om het een nog betere positie te geven in zijn verhouding met andere landen.”

Bron: Monaco Matin | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws