Prinses Charlene begint enthousiast aan haar nieuwe rol

De prinses heeft geen ellenlange toespraken nodig om haar punt te maken.

We zagen prinses Charlene de laatste tijd vooral bij glamorous events zoals Paris Fashion Week, maar om de royal balans te bewaren is het nu weer tijd voor een flinke portie liefdadigheid. Gelukkig kan de prinses van Monaco zich wel vinden in haar nieuwste rol.

Overladen met cadeaus

In september maakte prinses Charlene bekend dat ze er een nieuw rolletje bij heeft: naast fulltime prinses en moeder van twee is ze nu ook voorzitter van de Monegaskische dierenbescherming. De eerste steen van het gebouw waarin de stichting komt te zitten is pas vorige maand gelegd (door, jawel, de Grimaldi’s zelf), dus je zou denken dat Charlene voorlopig nog niet hoeft om te kijken naar Monaco’s onderbedeelde dieren. Maar stilzitten tot ergens in 2023? Daarvoor neemt de prinses haar gloednieuwe taak veel te serieus.

Beeld: BrunoPress

Charlene kwam daarom gisteren met armen vol cadeautjes langs bij de dierenbescherming van Èze, een Frans dorpje nabij Monaco. Door ruimtegebrek in het ministaatje vinden de zieligste honden en katten van Monaco nu daar hun thuis. De prinses nam een grote lading brokken, dekentjes, mandjes en medicijnen mee. Verder was het handjes schudden met het personeel én met de vierpotige bewoners.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monaco Matin (@monacomatin)

Charlene heeft ’n duidelijk doel

Ook doet de prinses een korte, maar krachtige oproep op haar eigen social media. “Ik heb de dierenbescherming van Monaco bezocht, steun alsjeblieft de dierenbescherming of een asiel bij jou in de buurt. Bedankt. Merci. Veel liefs.” Soms heb je geen ellenlange royal toespraak nodig om je boodschap over te brengen!

De echtgenote van prins Albert mag dan wel de kersverse voorzitter van de dierenbescherming zijn, maar dierenwelzijn heeft al veel langer een belangrijk plekje in haar hart en in haar royal takenpakket. Zo lanceerde ze in haar thuisland Zuid-Afrika het initiatief #ChasingZero om de jacht op neushoorns te stoppen. Charlene was volop bezig met deze campagne toen ze door medische complicaties het land niet meer kon verlaten. Pas maanden later keerde ze terug naar Monaco. Misschien daarom nu maar een beestachtig bijbaantje dichter bij huis?

Bron: Monaco Matin, Paris Match | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws