Primeurtje: Prinses Charlene draagt voor het eerst de Grace-diamant

Een fonkelend eerbetoon aan haar wijlen schoonmoeder.

In een stad als New York is het niet makkelijk om de show te stelen, maar prinses Charlene van Monaco doet ’t toch! Bij de prijsuitreiking van de Princess Grace Foundation droeg zij voor de allereerste keer de bijzondere Grace-diamant. Alle ogen op (de ketting van) Hare Doorluchtige Hoogheid.

In de voetsporen van Grace

De Grimaldi’s deelden gisteren gul tienduizenden dollars uit in the Big Apple om jonge talenten in de film-, theater- en danswereld te steunen. Prins Albert, prinses Charlene en de stichting treden daarmee in de voetsporen van prinses Grace, die jonge artiesten ook altijd een warm hart toedroeg – vaak in de vorm van een leuke beurs of toelage. Om het eerbetoon aan de veertig jaar geleden omgekomen moeder van prins Albert nog wat kracht bij te zetten, haalde Charlene een unieke collier uit de paleiskluis.

La Vie en Rose

La Vie en Rose, heet de ketting die Charlene draagt. In het midden van de hanger is de ‘Grace-diamant’ verwerkt.

Prinses Charlene met de La Vie en Rose-collier.

Een Australische diamant die Maison Mazerea opdroeg aan wijlen prinses Grace. “De diamant heeft een opvallende natuurlijke schoonheid. Elk facet van deze schitterende steen is precies zo geplaatst, gesneden en met de hand geslepen om een buitengewoon glans te geven…alsof hij van binnenuit verlicht wordt,” legt het Maison zelf uit.

Het idee is dat het een soort estafette-edelsteen wordt. Elk jaar zal de zeldzame roze diamant in een ander sieraad worden verwerkt. Prinses Charlene is de eerste die de Grace-diamant draagt, en de vraag is maar waar (en bij wie) hij volgende keer opduikt. In een broche? Een tiara? Een armband? In de collier die Charlene nu draagt, zal de diamant worden vervangen, waarna de ketting geveild wordt. Die tienduizenden dollars die de stichting uitdeelt moet érgens vandaan komen…

Bloemetjesgordijn

De prinses van Monaco koos voor een fleurige japon. Je kunt je afvragen of die misschien gemaakt is van het bloemetjesgordijn van haar schoonmoeder, maar kleurrijk is het zeker.

Beeld: ProShots

Maar liefst achttien jonge talenten ontvingen een beurs van 10.000 dollar. Daarnaast werden er prijzen uitgereikt aan nog eens 15 artiesten in de vorm van studiebeurzen en financieringen. Zo leeft de nalatenschap van Grace Kelly veertig jaar na haar dood nog voort.

Bron: Histoires Royales | Beeld: ProShots

Laatste nieuws