Waarom iedere vrouw een avondjurk moet hebben

Okay, je zal niet op een doorsnee dinsdagavond in een galajurk op de bank ploffen met een zak chips op schoot. Toch kunnen we iedere vrouw aanraden om een avondjurk aan te schaffen. Er zijn namelijk genoeg redenen om avondjurken te dragen. Zoals je een ster op de rode loper voelen zodra je het feest binnenloopt.

 

Feestelijke redenen voor een avondjurk

Als je nog studeert dan weet je dat je heel wat gala’s hebt van de uni of je studentenvereniging. Daarnaast zijn er genoeg bedrijven die bij bijzondere gelegenheden een gala avond organiseren. En tijdens een gala, draag je uiteraard een stijlvolle galajurk of lange avondjurk.

Een avondjurk is tevens geschikt voor een bijzondere avond uit. Misschien ga je een keer naar de opera of vind je het leuk om wat extra’s te doen als je naar het casino gaat. Of misschien heb je wel een heel chic diner waarbij avondkleding gewenst is.

Een heel goede reden voor het aanschaffen van een avondjurk is natuurlijk een bruiloft. Vooral vriendinnen, zussen en moeders van het bruidspaar mogen zich die avond helemaal in een elegante avondjurk steken. Dit geldt tevens voor een jubileumfeest.

En wat dacht je van de feestdagen. Bedrijven willen nog wel eens een chic feest geven rondom Kerst of jullie gooien zelf de foute kersttruien aan de kant en gaan voor een super chique Kerst. Oud & Nieuw en Nieuwjaarsfeesten zijn bovendien heel geschikt om een avondjurk te dragen.

Tips voor het uitkiezen van een avondjurk

Net als met je dagelijkse dameskleding raden we je aan om een avondjurk te kiezen die bij je past qua stijl. Ben je doorgaans niet heel flamboyant met je kleding, laat dan jurken met heel veel glitters of opvallende details links hangen. Je kan beter kiezen voor een mooie, stijlvolle avondjurk in een kleur. Donkere tinten doen het altijd goed, zoals donkerblauw, donkergroen en zwart. Draag je in het dagelijks leven kleurrijke kleding, dan kun je bordeauxrood, roze of paars kiezen.

Daarnaast is het goed om naar de snit van de jurk te kijken. Avondjurken zijn er in allerlei elegante verschijningen. In empire stijl, met een toelopende rok, lichaam omhullend en juist weelderig en los. Wil je met mouwen of juist strapless? En wat dacht je van spectaculaire off-shoulder jurken. Een avondjurk moet comfortabel zitten, zodat jij vol vertrouwen erin kan dansen en bewegen. Kies dus altijd voor een jurk die qua stijl bij je past en aansluit bij je lichaamsbouw. 

Kies een stof die je fijn vindt om te dragen. De een houdt van satijn, de ander draagt liever zijde, kant of fluweel. Veel jurken worden van synthetische stoffen gemaakt. Doordat avondjurken veel stof bevatten, kan zo de prijs iets gedrukt worden.

Investering

Een avondjurk is een investering en wellicht ben je niet van plan om voor ieder gala een andere jurk te kopen. Het is dan verstandig om een avondjurk te kiezen die geschikt is voor veel verschillende feesten, zoals een gala, avond naar de opera, bruiloft of nieuwjaarsfeest. De beste keuze is om een egale kleur te kiezen. Donkere tinten zijn altijd goed, omdat je die door middel van accessoires iedere keer een andere look kan geven. Een zwarte avondjurk combineert het makkelijkste met goud en zilveren sieraden en is daarmee een van de meest veelzijdige kleuren om te kiezen. 

Daarnaast kun je op die manier spelen met kleur en leuke details die helemaal bij het feest passen waarvoor je de avondjurk hebt aangeschaft. Zo kun je met Kerst bijvoorbeeld witte, groene en rode glinsterende accessoires aan je avondjurk toevoegen. Denk hierbij aan rode pumps en een rood tasje. Voor een bruiloft kun je iets moois in je haar steken in het kleurenthema van het feest bijvoorbeeld. Heb je een avondjurk in een mooie kleur gekozen, dan wordt het variëren met andere accessoires wellicht iets lastiger, maar het is zeker niet onmogelijk. Zacht roze gaat namelijk heel goed met bordeauxrood, zilver en wit, terwijl cognac houdt van warme tinten, zoals oranje, mosterdgeel en amber. Door verschillende kleuren bij de avondjurk te houden, vind je gemakkelijk de beste combinaties.

 Naast dé jurk voor het feest, investeer je natuurlijk in jezelf. Laat je haar, nagels en make-up doen in de stijl van je jurk en kom echt spectaculair voor de dag. Een avondjurk is er namelijk ook om je een filmster te voelen. Grijp dus iedere gelegenheid aan voor een avondjurk. 

De vraag die nu nog rest is; voor welke gelegenheid ga jij een avondjurk kopen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws