Terugblik: Deense royal twins blazen vandaag 12 kaarsjes uit

Reden genoeg om terug te bikken met wat zoete foto's van de twins!

Kleine prins(es)jes worden groot – en met een leven in het paleis, hebben de Deense twins Vincent en Josephine direct een leven in de spotlights. En dat betekent dat we op deze vrolijke verjaarszondag van de jongste Deense royals een hele hoop lieve foto’s hebben om mee terug te blikken.

12 kaarsjes op de verjaardags-kage

Op 8 januari 2011 zagen er in Denemarken twee royals het levenslicht. Allereerst was daar het prinsje Vincent, en zusje Josephine volgde niet veel later. Deze twee jongste kids van kroonprins Frederik en zijn grote liefde Mary zijn sindsdien graag geziene gezichten bij uitjes van de Deense royals – en met goede reden. Van hun vroegste jaren, waarin de tweeling altijd koddig voor de dag kwam, tot de subtiel stijlvolle tieners die zich nu langzaam ontpoppen: Vincent en Josephine zijn altijd goed voor sfeervolle kiekjes!

Kleine spruiten

vincent josephine
Beeld: Brunopress

Op 14 april 2011 was het al tijd voor het eerste grote evenement van de drie maanden oude tweeling: een koninklijke doop in de Kerk van Holmen in hartje Kopenhagen, met daarbij natuurlijk de nodige royals en andere prominenten.

vincent josephine
Beeld: Brunopress

In de zomer van 2011 maakten de twins opnieuw hun opwachting en trainden zij hun zeebenen op het koninklijk jacht. De casual outfits van de kroost vormen hier een zoet contrast met de chique look van Mary en de imposante kapiteinsoutfit van paps.

Eigenwijze kleuters

vincent josephine
Beeld: Brunopress

Zoals we met de kleine prins Louis recent ook gezien hebben, betekent het opgroeien van jonge royals dat zij twee dingen ontwikkelen: een eigen willetje, en een gezonde lak aan koninklijk protocol. Waar oudere broers en zus Christian, Isabella en Vincent het hele gebeuren rond hun bezoekje aan een balletvoorstelling in december 2016 wel prima lijken te vinden, heeft Josephine het he-le-maal gehad met alle heisa.

Beeld: Brunopress

Ook een jaar later, bij de viering van oma Margrethes 77e verjaardag, blijkt Josephine weer over een flinke dosis karakter te beschikken. Zij swingt de pan uit met nichtje Athena, waar Vincent zich liever met zus Isabella nestelt onder moeders vleugels.

vincent josephine
Beeld: Brunopress

Opgroeien betekent natuurlijk een hoop dingen voor het eerst doen. Zo was het aan het einde van de zomer in 2017 tijd voor de eerste schooldag van de tweeling. Josephine lijkt er zin in te hebben, maar of dat voor Vincent ook geldt?

Opgroeien

Beeld: Brunopress

Het jaar 2018 begon zwaar voor de Deense royals. Eind januari werd prins-consort Henrik opgenomen in het ziekenhuis, en op 13 februari overleed de 81-jarige opa van Vincent en Josephine. Bij zijn uitvaart waren ook de jongste telgen van de koninklijke familie aanwezig om hun grootvader een laatste eer te bewijzen.

vincent josephine joachim verjaardag
Beeld: Brunopress

In 2019 verschijnen de kleintjes helemaal in het net op de rode loper ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van hun oom. De zachte pastelkleuren van de dames en de drie koninklijke heren strak in’t pak: wat een pláátje.

Beeld: Brunopress

Ook bij meer casual gelegenheden komen de royals goed voor de dag: zij aan zij met vader en moeder en in matchende jassen naast oudere broer en zus Christian en Isabella hadden de twins het in 2020 goed naar hun zin in de Zwitserse sneeuw.

Beeld: Brunopress

Wanneer vader Frederik zich in 2021 in het zweet werkt voor een koninklijk hardloopevenement, komen de kids natuurlijk samen met Mary opdagen om hem aan te moedigen – en warempel: we spotten een heuse lach op het gezicht van prinsje Vincent!

Anno nu

denemarken josephine vincent
Beeld: Brunopress

Vorig jaar hebben we de koninklijke twins een paar keer zien opduiken bij de jubileumvieringen rond hun grootmoeder. Wederom staan de jonkies er netjes op: Vincent strak in’t pak en Josephine in een stijlvol Prada-jasje dat rechtstreeks uit Mary’s kledingkast komt.

Wij kijken in elk geval uit naar nog vele jaren vol gelukkige kiekjes van het Deense gezinnetje!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws