Verzoening: hebben Letizia en Marie-Chantal hun strijdbijl eindelijk begraven?

Van een stel venijnige Tweets, naar een warme band.

De uitvaart van wijlen koning Constantijn van Griekenland stond bol van de royals. Voorafgaand aan de plechtigheid was er tijd voor de royals om samen tijd door te brengen, en hier spotten we een bijzonder onverwacht duo: Letizia en Marie-Chantal, die het duidelijk goed met elkaar kunnen vinden. Dat was namelijk niet altijd zo…

What happened?

Over het algemeen zijn de royals absolute experts in het op hun tong bijten. Never complain, never explain is niet voor niets het motto van de Windsors, maar ook binnen andere koningshuizen weet men maar al te goed dat je al met één woord te veel gezegd kunt hebben. En daarom blijven die koninklijke lippen stijf op elkaar.

We keken dan ook bijzonder vreemd op toen de Griekse Marie-Chantal in 2018 opeens fel uit de hoek kwam in reactie op een filmpje van Letizia. In de video, die het Spaanse wijde web (en daar voorbij) over gingen, was te zien hoe Letizia moedwillig haar schoonmoeder dwars zou zitten. Sofía probeert duidelijk te poseren voor een kiekje met haar kleindochters, maar Leti paradeert vol door het beeld. En dan is daar dat ongemakkelijke handgebaar: probeert Leti de hand van Sofía los te peuteren van haar dochters schouder? Kijk, en oordeel zelf:

En wie verschijnt daar in de reacties op deze tweet? Niemand minder dan Chantal. “Is dit echt?”, vraagt de Griekse kroonprinses allereerst. Bij bevestiging reageert ze nog eens: “Wat zegt de Spaanse pers hierover? Dit is zo verschrikkelijk”, en “Ik word hier zo boos van!” Wow, tell us how you really feel, MC.

Een andere Twitter-gebruiker legt aan de Griekse royal uit dat veel Spanjaarden boos zijn over de beelden. “De Queen Mother verdient het niet zo behandeld te worden!”, stelt deze woedend. Hierop haakt Marie-Chantal in: “Geen enkele grootmoeder verdient het zo behandeld te worden! Wow, ze heeft haar ware aard laten zien.” Aiii.

Koek en ei

Maar het lijkt nu dus allemaal weer goed te zitten tussen Letizia en Marie-Chantal. Voorafgaand aan de uitvaart, die afgelopen maandag plaatsvond, waren er namelijk al verschillende royals neergestreken in Athene om de Griekse familie een hart onder de riem te steken. En wie zien we daar, tevreden keuvelend, arm in arm, met een grote glimlach en een supportive handgebaar?

marie chantal letizia
Beeld: Brunopress

Jawel: het zijn Marie-Chantal en Leti. De twee royal dames hebben hun strijdbijl duidelijk begraven, en kunnen (in elk geval rond de uitvaart) weer met elkaar door één deur. Hoe luidde dat spreekwoord ook alweer? Beter een goede royal dan een verre vriendin? Wie weet: misschien blaast MC binnenkort op Twitter net zo hard van de toren over een gloednieuwe Spaanse bestie…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws