‘Harry en familie willen strijdbijl begraven’, volgens bronnen

Er gaat er 'aan alle kanten flexibiliteit nodig' zijn.

Om te zeggen dat de verstandhouding tussen Harry en de rest van de Windsors niet optimaal is, is een understatement. De Britse royals liggen al geruime tijd onder vuur vanuit Montecito: van interviews tot docu naar meer interviews en uiteindelijk het grote tell-all-boek. Van deze ijzige situatie valt niets meer te maken, denk je misschien, maar dat zou toch anders liggen. Dit melden bronnen aan The Sunday Times.

Verzoening

Harry doet met zijn ontboezemingen een hoop stof opwaaien rond Buckingham Palace, maar vanuit de paleismuren blijft het stil. Never complain, never explain is meer dan ooit tevoren het devies. Een wederzijds staaltje koninklijk moddergooien in de pers hoeven we dan ook niet te verwachten. En hoewel het ons vrij moeilijk lijkt om terug te komen van een familieruzie à la de Windsors, zou er toch een verzoeningsgesprek in de steigers staan, volgens bronnen.

Kroning

Dit heeft alles te maken met de aankomende kroning van Charles. Het zou immers, tot enkele weken geleden, niet te denken zijn dat zijn eigen zoon dit evenement zou missen. Anno nu zou het echter voor flinke verbazing zorgen als de controversiële Duke wél doodleuk komt opdagen.

The Sunday Times meldt op basis van ‘bronnen’ dat er toch echt plannen zijn om de strijdbijl te begraven. “Royal bronnen geloven dat er de komende maanden verzoeningsgesprekken zouden kunnen plaatsvinden, waarbij Harry vanuit de VS overvliegt voor een ontmoeting met koning Charles en prins William”, aldus het nieuwsblad. “Eén bron stelt dat de relatie ’te repareren’ is, maar dat er ‘aan alle kanten flexibiliteit nodig’ gaat zijn.”

Fouten

Volgens de ingewijden die het blad gesproken heeft, zou er van alle kanten toegegeven moeten worden dat er fouten gemaakt zijn. “We gaan Harry nodig hebben, in één ruimte met de King en de Prince of Wales en enkele andere familieleden, en beide kanten moeten toegeven dat zij niet altijd goed zaten, en dat zij veel fouten hebben gemaakt.”

Wie die ‘andere familieleden’ dan zijn? Wij wagen een gokje en stellen dat het hier gaat om Camilla, die in Spare niet bepaald charmant wordt neergezet. Zo stelt Harry dat zij ‘gevaarlijk’ is, en dat de huidige Queen-Consort hem ‘heeft geofferd op haar persoonlijke PR-altaar’. Het royal sprookje kan zo naast z’n rebelse prins nu ook het stereotype evil stiefmoeder afvinken.

Interview

Harry heeft zelf onlangs al laten weten open te staan voor een mogelijke verzoening. Aan Tom Bradby vertelde de hertog dat wat hem betreft de bal bij de rest van de Windsors ligt. Maar: “De deur staat altijd open. Er valt veel te bespreken en ik hoop echt dat ze het gesprek aan willen gaan”, deelde hij toen. Ook stelde Harry dat hij graag de grote coronation van ‘Pa’ wilde bijwonen.

De andere senior royals zouden hier echter minder happig op zijn, meldde The Sun eerder deze week. “Zij willen niet dat hun privégesprekken in de paperbackversie van Spare zullen verschijnen”, aldus de tabloid. Kortom: die verzoeningsgesprekken gaan nog flink wat voeten in de aarde hebben…

Bron: Spare, The Sunday Times, The Sun | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws