Glamour met een knipoog

Queen Liz's lievelingsdier verovert de runway bij Chanel

Het Franse modehuis brengt een subtiele ode aan koningin Elizabeth.

Chanel Street Style - Paris Haute Couture

Deze week was het tijd voor de Paris Haute Couture Fashion Week. Een hele mond vol, maar het komt er vooral op neer dat we heerlijk konden genieten van de meest extravagante designerstukken en de crème de la crème van de de modewereld.

Oui oui, Chanel

En natuurlijk kon het Franse label Chanel niet ontbreken in thuishaven Parijs. Het tweed-minnende merk presenteerde een nieuwe collectie vol glamour, en haalde duidelijk z'n inspiratie uit de Engelse aristocratie.

Dat gaat overigens al ja-ren terug bij het Franse modehuis. Tatler weet bijvoorbeeld te melden dat Coco Chanel herself voor haar collecties werd geïnspireerd door haar toenmalige minnaar, de hertog van Westminster. De collectie die we deze week op de catwalk zagen verschijnen, was een duidelijke ode aan het prille begin van het merk.

Lievelingsdier

Zo zagen we hoge hoeden, rokkostuums, en natuurlijk een goede dosis tweed. Maar er was ook een schattige verwijzing naar de lievelingsdieren van wijlen Queen Elizabeth.

View this post on Instagram

A post shared by @chanelofficial

Juist ja, tussen tweed en cilinderhoed, prijkt een kristallen versie van zo'n ultraschattige corgi! Ook in de beelden die Chanel zelf via hun Instagram deelt, keren de lievelingsdieren van de Britse koningin meermaals terug.

View this post on Instagram

A post shared by @chanelofficial

Corgi's

Volgens paleisbronnen zou Elizabeth ten tijde van haar overlijden nog vier honden gehad hebben. Corgi’s Muick en Sandy, dorgi Candy, en cocker spaniel Lissy.

De Duchess of York, Sarah Ferguson, en ex-man, prins Andrew, hebben in elk geval viervoeters Muick en Sandy in huis genomen. In gesprek met The Telegraph meldde Fergie al dat ze het een hele eer vond om de hondjes een nieuw thuis te geven. Volgens de hertogin zijn het immers 'nationale lievelingen', maar met deze Chanel-collectie kunnen we ze met recht 'internationale lievelingen' noemen.

Bron: Tatler, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress