Spring-Summer 2023 Pre-Collectie van Chanel met Vivienne Rohner

De Spring-Summer 2023 Pre-Collectie is vanaf half januari 2023 verkrijgbaar in de boetieks.

Met voorgangers als Caroline de Maiget, Amanda Sanchez en Charlotte Casiraghi is het nu het Zwitserse model Vivienne Rohner die in hun voetsporen treedt. Zij is te zien als het gezicht van de Spring-Summer 2023 Pre-Collectie van CHANEL.

Zoektocht

Het model is door creative director van Chanel Virginie Viard uitgekozen – de ware muze van de collectie. Door Vivienne’s karakter, independence en creativiteit, schittert ze in deze prachtige zoektocht naar de stijl en allure van de creative director in deze geweldige collectie van CHANEL.

Meisjesdroom

Vivienne bracht haar jeugd door in Zürich, Zwitserland. Op haar zestiende begon ze haar modellencarrière in Parijs, waar ze uiteindelijk drie jaar heeft gewoond. In maart 2020 stond ze voor het eerst model voor CHANEL, een meisjesdroom die uitkwam. Deze eerste kennismaking met het merk bracht haar uiteindelijk dichter bij Virginie Viard en The House.

Signature look

Vivienne’s bruine lokken, iconische middenscheiding en doordringende blik werden haar signature look. Ook heeft ze in de loop van de jaren haar passie voor fotografie en zelfportretten ontdekt. Zo heeft ze in juli zelfs achter de schermen van de Fall-Winter 2022/23 Haute Couture collectie in de ateliers van CHANEL mogen fotograferen.

Fotograaf

Na Parijs, is New York het meest recente hoofdstuk in het leven van Vivienne – tevens ook meteen de kern van de Spring-Summer 2023 Pre-Collection. Het model is gefotografeerd door haar vriend – tevens topfotograaf – Theo Wenner. Theo biedt een intieme en authentieke kijk op het leven van Vivienne in a city that never sleeps.

“Virginie wilde dat we de downtown energy vastlegden, en die energie is heel anders dan andere steden”, laat Vivienne weten. “Daarom hebben we veel rond Washington Square Park geschoten, een plek waar alle soorten New Yorkers elkaar ontmoeten.”

Belangrijke rol

Van de muziek van Frank Sinatra en Liza Minnelli, tot films als Working Girl met Melanie Griffith en Sigourney Weaver of New York, New York van Martin Scorsese, deze collectieve nostalgie en iconische beelden staan voor Vivienne centraal en spelen een belangrijke rol in zowel de campagne als in de collectie zelf.

Balans

De Spring-Summer 2023 Pre-Collectie herinterpreteert de CHANEL-allure met een getailleerde geest en een zorgeloos Amerikaans randje. “Virginie vindt altijd de prachtige balans tussen vrouwelijk en mannelijk in haar creaties”, aldus Vivienne.

En hoewel het model trouw is gebleven aan de essentie van CHANEL, geeft de nieuwe collectie een frisse blik en een ander point of view. Enne, we love it! De Spring-Summer 2023 Pre-Collectie is vanaf half januari 2023 verkrijgbaar in de boetieks.

Bron & Beeld: CHANEL

Laatste nieuws