Chic en stijlvol: met deze schoenen combineer je een wijde broek

Zelfs Amalia is fan!

Wijde broeken zijn de trend du moment, maar hoe kun je hem het beste combineren? We zetten wat inspiratie op een rijtje!

Van top tot teen stijlvol

Als het aan Gen-Z ligt, dan heeft de skinny jeans zijn beste tijd gehad. Gelukkig is er een trend waarover we het allemaal eens zijn: de wide leg trousers. De broeken zijn overal, en zelfs celebs wagen zich eraan op de rode loper. Zo droeg actrice Ariane DeBose op de red carpet van de Oscars in 2022 een satijnen top met bijpassende wijde broek van Valentino. En wordt actrice en activist Jameela Jamil regelmatig gespot in een power look, met uiteraard de wide leg trousers als showstopper.

Ook onze eigen prinses Amalia is fan van het model, en we spotten haar tijdens de Caraïben-trip meerdere keren in een wijde broek. Al blijft de crèmekleurige broek met blauwe blouse en bijpassende tas onze favoriet. Lekker luchtig en perfect voor de zomer!

Amalia
Amalia draagt de broek klassiek, met een witte broek en sandalen met hak. Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Dat de broek een ware hit is, dat weten we al. Maar hoe stijl je de broek zonder dat het sloppy lijkt? Geen zorgen, want daar hebben we ook aan gedacht. Voor de nodige inspiratie hebben wij looks verzameld van influencers die de broek al helemaal eigen hebben gemaakt. Van outfits die je in een handomdraai kunt kopiëren tot schoenen die meteen op je wishlist komen. Notitieboekjes en pennen gereed, want deze combinaties wil jij ook dragen!

1. Wijde broek met klassieke flats

Dé tip om er chic uit te zien en je comfortabel te voelen: klassieke flats. Dit kunnen ballerina’s zijn, maar een platte sandaal werkt net zo goed. Zorg er wel voor dat je broek de juiste lengte heeft, anders sleep je de pijpen over de grond – en daardoor lijkt je outfit eerder sloppy dan chic.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

2. Wijde broek met hakken met spitse neus

Schoenen met een spitse neus zijn altijd een must om te hebben, vooral omdat het onder elke broek leuk staat. Bij een wijde broek heb je ook nog eens het voordeel dat je door de spitse neus meteen een stuk langer lijkt, en dat is altijd een bonus!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

3. Wijde broek met sneakers

Sportief, casual en geschikt voor zowel werk als een borrel met vrienden: een wijde broek met sneakers zijn de perfecte look om op terug te vallen als je het even niet meer weet. Met sneakers in een lichte kleur trek je ook niet meteen de aandacht naar je schoenen en komt je hele look in de spotlight te staan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

4. Wijde broek met chunky loafers

You either love them or hate them, maar de chunky loafers zijn ook dit jaar niet weg te slaan. Ze geven je outfit een cool sausje, en maken een klassieke look meteen stijlvol. Je hoeft alleen maar naar Abi van @Abimarvel te kijken voor bewijs!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Abisola Omole (@abimarvel)

5. Wijde broek met clogs

De hit van vorig jaar (en ook dit jaar) zijn natuurlijk de Birkenstocks. Ze liggen in de kast van menig fashionista en we kunnen wel concluderen dat deze clogs de shoe du jour zijn. Dus waarom stijl je ze niet met een wijde broek? Het zit comfortabel, staat cool en je loopt de hele dag op wolken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Chique de friemel

Wil je je outfit voorzien van een vleugje elegantie? Dan is het ook nog mooi om je wide leg trousers te combineren met schoenen met een hoge hak. Je benen lijken hier niet alleen langer door, het staat ook nog eens hartstikke stijlvol. Voor mensen die petite zijn, is het ook een manier om je broek op de juiste lengte te dragen. Tip van ons (en Amalia): kies voor hakken met een plateau of blokhak, dat scheelt jou weer pijnlijke tenen aan het einde van de dag.

Bron: Who What Wear, Marie Claire | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws