Charlene verschijnt in glamour bij haar eigen benefietgala

Een designerjapon van Hare Doorluchtige Hoogheid voor het goede doel.

In het leven van een royal zijn een paar zaken zekerheid: handjes schudden, glamour, en lekker noblesse oblige je naam verbinden aan goede doelen.

Benefiet

Hare Doorluchtige Hoogheid, prinses Charlene van Monaco, zet zich uiteraard hard in voor allerhande zaken. We weten allemaal hoeveel de van oorsprong Zuid-Afrikaanse prinses geeft om natuurbehoud. Van goede werken in haar thuisland, tot helpen bij de opbouw van een asiel in Monaco: Charlene draait er haar hand niet voor om.

Maar dat is niet het enige waar de prinses zich voor inzet! Afgelopen zondag verscheen Char namelijk bij een benefietgala ter ere van haar eigen Fondation Princesse Charlène de Monaco én de Courchevel Sports Club. De Olympisch zwemster is haar roots namelijk niet vergeten, en steunt met haar stichting allerlei sportieve initiatieven. Zo zet de stichting zich in om verdrinking te voorkomen en ‘educatie middels sportieve waarden’.

Gala

Bij het gala verscheen Charlene in een prachtige japon van favoriet Akris, die zij combineerde met een lange, zwarte mantel. Zelf zo’n kleedje op de kop tikken? Dan gaat dat je bijna zevenduizend euro kosten. Ach, men moet wat over hebben voor een royally approved kleedje, niet waar?

Ondanks de duizenden euro’s die Charlene aan haar gloednieuwe outfitje besteed heeft, kiest de hoogheid er bij de gelegenheid voor om deze te combineren met een lange, zwarte mantel. Hiermee verhult de prinses voor een goed deel haar designer-japon, en dat vinden we toch jammer. Zou Char de nepsneeuw aan hebben gezien voor het echte werk?

Goede werken

Bij de foto’s die de stichting deelt van het evenement, schrijven zij: “Dit benefiet-evenement, onder het ere-voorzitterschap van Z.D.H Prins Albert II van Monaco en Sir James Arthur Ratcliffe, werd gehouden in het bijzijn van H.D.H. Prinses Charlene van Monaco, maar ook in het bijzijn van vele atleten van topniveau en ondernemers.” Bij het evenement gingen verschillende items onder de hamer, om geld in te zamelen voor het fonds van de prinses én de Courchevel-sportvereniging. Zou Char zelf ook enthousiast meegeboden hebben bij de veilingen?

Bron: Instagram @Fondationprincessecharlene | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws