Maakt het leven mooier

Prinses Marie schenkt klare wijn over verhuisplannen naar de VS

'Er is niets bevestigd', vertelt de Deense prinses.

De Deense royals houden de gemoederen flink bezig. In een recent interview verbreekt prinses Marie, de vrouw van prins Joachim, de stilte en spreekt zich uit over de langverwachte verhuizing naar de VS. 

Veranderingen in Denemarken

De Deense koninklijke familie heeft de afgelopen maanden veel veranderingen ondergaan – en dat was niet zonder controverse. Een kleine recap: in januari verloren de vier kinderen van prins Joachim hun koninklijke titels in opdracht van zijn moeder, koningin Margrethe. De prins heeft vier kinderen uit twee huwelijken. Met prinses Marie heeft hij gravin Athena (10) en graaf Henrik (13). Ook is hij de vader van twee zonen uit zijn eerste huwelijk met Alexandra, gravin van Frederiksborg – graaf Nikolai (23) en Felix (20).

Het nieuws kwam voor veel Deense royals uit de lucht vallen. Prins Joachim, zijn vrouw prinses Marie en zijn ex-vrouw Alexandra, spraken allemaal in het openbaar over deze keuze. Met als gevolg dat bekend werd dat Joachim en Marie een verhuizing naar de Verenigde Staten overwogen, waarbij de Deense krant BT meldde dat Joachim een baan had gekregen in de defensie-industrie in Washington.

Verhuizen naar de Verenigde Staten

Terug naar 2023, want prinses Marie werd deze week gevraagd naar deze grote verhuizing. En wat blijkt: de verhuizing staat op losse schroeven. Tegen Paris Match zegt ze het volgende: "Er is niets bevestigd, er is niets aangekondigd. Dus de geruchten komen niet van ons." Wel gaf Marie toe dat ze niet weet hoelang het gezin nog in Parijs gaat wonen. Aha!

In 2019 deden Joachim en Marie een stap terug als fulltime werkende royals om naar de Franse hoofdstad te verhuizen. Daarvoor voltooide hij een militaire opleiding voordat hij als defensieattaché bij de Deense ambassade in Parijs aan de slag ging. Deze functie loopt alleen deze zomer af.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress