De weekendtips van Beau Monde

Waar ga jij dit weekend van genieten?

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Kunstzinnig overnachten

Ben je dol op kunst en wel toe aan een nachtje weg? Airbnb onthult unieke accommodaties in Nederland die perfect zijn voor een artistiek uitje. De langverwachte en grootste Johannes Vermeer tentoonstelling in de geschiedenis is eindelijk gearriveerd in het Rijksmuseum. Hier kun je 28 schilderijen van de 17e-eeuwse Nederlandse meester bekijken. Wil je daar nou een bezoekje aanbrengen en meteen overnachten in stijl? Airbnb heeft een overzicht van kunstzinnige accommodaties in heel Nederland die perfect zijn voor kunstliefhebbers, creatievelingen als reisliefhebbers voor je gemaakt.

Of het nu gaat om kleurrijke kunstwerken aan de muren, smaakvol ontworpen ruimtes of schilderachtige uitzichten die de creativiteit aanwakkeren, hier zijn enkele van de meest excentrieke woningen die te vinden zijn in de categorieën design en creatief op Airbnb.

Waar en wanneer: vanaf maart in het Rijksmuseum.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rijksmuseum (@rijksmuseum)

Bezoek REPEAT Cashmere

REPEAT Cashmere opende onlangs een store in een van Rotterdams populairste wijken. Bij REPEAT Cashmere kun je terecht voor de mooiste truien, vesten (en nog veel meer) van biologisch cashmere, die van goede kwaliteit zijn. Maar dat is nog niet alles. Bij REPEAT kun je ook tijdloze accessoires, leren items of zijden tops in de wacht slepen.

Waar:
Pannekoekstraat 10A
3011 LE Rotterdam

Neem deel aan de Feminist March

Dit jaar vindt er geen Women’s March plaats, maar de allereerste Feminist March. Op 5 maart verzamelen demonstranten zich op de Dam om een vuist te maken tegen genderdiscriminatie. Want hoe jij je ook identificeert, je moet jezelf kunnen zijn! Dit doet de Feminist March met de slogan: ‘Equity is key’.

Waar en wanneer: 
5 maart op de Dam in Amsterdam. Vul het formulier in op de website van het Humanistisch Verbond om meer informatie over de Feminist March te krijgen.

Scoor Calvin Klein Jeans tijdens de Glamcult Store Takeover

Wie graag een Calvin Klein Jeans wil scoren, zit dit weekend goed bij de fashion store van Glamcult. Vanaf 3 maart neemt het label de winkel namelijk tijdelijk over. Tien dagen lang kunnen shoppers de New Utility collectie van Calvin Klein Jeans bemachtigen.

Wanneer:
Van 3 tot en met 12 maart.

Waar: 
Glamcult Store | Dollebegijnensteeg 5, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GLAMCULT (@glamcult)

Doe mee aan de #stofslofchallenge

Zeeman heeft de handen ineengeslagen met TeamAlzheimer om meer bewustwording voor Alzheimer te creëren. Dit doet de keten met de verkoop van speciale stofsloffen en een bijpassende challenge. Voor mensen die kampen met de ziekte van Alzheimer kan een zogenoemde stofslof de normaalste zaak van de wereld zijn. Het streepjesmotief van de sloffen van Zeeman staat symbool voor de verwarring waarmee mensen met de ziekte dagelijks te maken krijgen. Via de social media-kanalen van de keten kun je meedoen aan de #stofslofchallenge, zodat jij zelf kunt ervaren hoe het is om eenvoudige dingen door elkaar te halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeeman (@zeeman_nederlands)

Ontmoet Gentse designers tijdens het opendeurweekend

Staat er een weekendje Gent op de planning en ben je gek op het ontdekken van nieuwe designers? Ga dan langs bij Wild Muse and Friends in de Gentse binnenstad: een winkel waar vier vrouwelijke ontwerpers hun designs verkopen. Van kleding tot handtassen en van juwelen tot meubels. Alles is ontworpen met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Aankomend weekend kun je de designers persoonlijk ontmoeten tijdens het opendeurweekend. Ontdek hun creaties onder het genot van een hapje en een drankje en een praatje.

Wanneer:
Zaterdag 4 en zondag 5 maart.

Waar:
Wild Muse and Friends | Onderstraat 33, Gent.

Streamen maar!

Zin in een weekendje, avondje of middagje op de bank? Vermaak je dan met de volgende nieuwe titels op streamingdiensten. Op Netflix kijk je nu The Gentlemen en het derde seizoen van Outer Banks. Op Videland stream je het tweede seizoen van Evil en Brad & Angelina: The Rise & Fall of a Hollywood Marriage. Of kijk het eerste seizoen van Web of Death (Disney+) of Kom hier dat ik u kus (HBO Max). Genoeg om te streamen!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws