Kate en William herenigd met Noorse royals in Windsor

De laatste ontmoeting was in 2018.

Vijf jaar geleden waren het William en Kate die afreisden naar Noorwegen voor een officieel bezoek aan het Noorse koningshuis, maar nu zijn de rollen omgedraaid. Kroonprinses Mette-Marit en prins Haakon zijn namelijk in London voor een werktripje en daarbij kon een hereniging tussen beide koninklijke paren natuurlijk niet ontbreken.

Vorig bezoek

Het is voor het eerst sinds 2018 dat William en Kate weer samen zijn met de Noorse royals voor een officiële ontmoeting. De laatste ontmoeting tussen de twee families was in Noorwegen.

william kate mette-marit
Het bezoek aan Noorwegen in 2018. Beeld: BrunoPress

Werkbezoek

Fast forward naar 2023: De Noorse Mette-Marit en Haakon zijn op dit moment in London en bezochten gisteren Windsor Castle voor een korte ontmoeting met William en Kate. Op het officiële Instagram-account van de Noorse royals zien we de twee royal paren trots poseren naast elkaar voor de camera. Kate droeg een smaragdgroen pak, met bijpassende groene bouse. Mette-Marit droeg een lange rode jurk. William en Haakon matchten in een marineblauw pak. “De prins en prinses van Wales ontvingen het kroonprinspaar op het kasteel van Windsor 🇬🇧”, luidt de caption bij de groepsfoto.

Energieoplossingen

“Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit zijn op officieel bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Er bestaan hechte en sterke banden tussen beide landen, zowel historisch, cultureel als economisch. Tijdens het bezoek aan Londen stond de Noorse literatuur en samenwerking op de agenda”, luidt de beschrijving.

De royals zijn bijeen gekomen voor een ontmoeting met vertegenwoordigers van belangrijke Noorse bedrijven die bijdragen aan groene energieoplossingen. In een tweet zeiden William en Kate over de ontmoeting: “Genoegen om de kroonprins en prinses van Noorwegen vanochtend in Windsor te verwelkomen en te praten over groene energie, het milieu en nog veel meer.”

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress, Instagram @denortsekongehus

Laatste nieuws