Uit de oude doos: zó zagen Jim en Jamai er vroeger uit

Wie kan zich de állereerste Idols-finale nog herinneren?

Wervelstorm

Op Instagram deelden Jim én Jamai een video over de bizarre avond uit maart 2003. “5.5 miljoen mensen zaten er vanavond, precies 20 jaar geleden, voor de buis. De grote finale van Idols, tussen Djim en Jamai. Het was gewoon stil op straat, begreep ik. 😂”, schreef Jim bij de beelden uit het archief.

“Kijk, die bleue koppies. 15 en 16 jaar. Geen idee wat ons overkwam. Maar het heeft ons allebei geen windeieren gelegd. Trots om deel te zijn van dit stukje TV-geschiedenis”, voegde hij hier nog aan toe.

TV-geschiedenis

En tv-geschiedenis mogen we het zeker noemen! Dat iconische montuurtje (waar we nog jáááren later aan blijven refereren als een ‘Jamai-bril’), het stekeltjeskapsel en die zeroes styling voor de beide jeugdhelden: we denken er nog graag aan terug.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J I M B A K K U M (@jimbakkum)

Ook Jamai stond voor de gelegenheid nog even stil bij het iconische moment. En wat zien we daar? Jawel, het zwart-witte montuur maakt een comeback!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamai (@jamailoman)

“Vandaag is het twintig jaar geleden dat ik samen met Jim in de finale stond van Idols. Ja, je leest het goed twintig jaar! Dankjewel voor alle support, daarom kan ik dit werk nog steeds doen. En de bril van de finale die heeft het gewoon overleefd, mijn haargrens niet 😂. Come on!!!“, aldus de allereerste Idols-winnaar.

Carrière

De twee hebben het ver geschopt, en daar mogen ze absoluut trots op zijn. Van het eeuwige stekeltjeskapsel en een tweede plek…

jim jamai
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

…en een metallic Madonna-shirt en een glanzend tienerhuidje…

jim jamai
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

…naar een stel indrukwekkende cv’s in showbizzland! Inmiddels heeft Jamai verschillende grote rollen op z’n naam mogen schrijven in musicals als Hello Dolly, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon en Les Misérables. Daarnaast is hij regelmatig op tv te zien als presentator. Van Holland’s Got Talent tot Lego Masters: Jamai is nog altijd een graag gezien gezicht op de buis. Ook Jim heeft inmiddels een prachtige carrière opgebouwd, én heeft natuurlijk zijn grote liefde Bettina Holwerda leren kennen via z’n rol als Danny Zuko in de musical Grease.

Met zoveel mooie ervaringen, blijft het natuurlijk leuk om terug te blikken op het prille begin. Wij zetten Step Right Up én Tell Her in elk geval nog een keertje op!

Bron: Instagram @jimbakkum, @jamailoman | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws