Deens hof maakt bekend wanneer Margrethe werkzaamheden zal hervatten

De verjaardag van de hoogheid belooft dubbel feestelijk te worden!

Op zondag 16 april zal koningin Margrethe de noemenswaardige leeftijd van 83 jaar bereiken. Hoewel we even bang waren dat Hare Majesteit door een recente rugoperatie deze dag vanuit bed zou moeten vieren, komt het hof nu met positief nieuws. Ze zal samen met de koninklijke familie op het balkon in Amalienborg verschijnen en vanaf die dag haar werkzaamheden weer hervatten.

Werkzaamheden hervatten

Het Deense koningshuis plaatst een Instagram-bericht waarin een update wordt gegeven over de gezondheidstoestand van koningin Margrethe – en wat dit betekent voor haar verjaardag volgende maand. Verwacht wordt dat de koningin na haar succesvolle rugoperatie in februari, vanaf haar verjaring haar taken als regerend koningin van het land zal hervatten. Het herstel van de koningin verloopt voorspoedig, maar er zullen de komende maanden nog een aantal grote taken zijn die de koningin niet kan uitvoeren zoals gepland.

Verjaardag

De post vertelt ons ook dat Margrethe op haar verjaardag, samen met de koninklijke familie, op het balkon van Christian IX’s Palace in Amalienborg zal verschijnen. Het is vijf jaar geleden dat de koningin voor het laatst haar verjaardag vanaf het balkon op deze plek vierde. In 2019 en 2022 verbleef de koningin in kasteel Marselisborg in Aarhus, en tijdens de coronapandemie in 2020 en 2021 vierde ze het in besloten kring. Behoefte aan een klein fuifje is er dus wel. Eentje waar ongetwijfeld Deense patries, verschillende ceremonies en wuivende handjes aan te pas zullen komen.

Operatie

Margrethe had al langere tijd veel last van haar rug. Op een gegeven moment zelfs zo veel, dat de koningin niet meer voor langere periodes rechtop kon staan. In februari stond er daarom een grote operatie gepland die moest helpen om haar rugproblemen aan te pakken. Daarna volgde er een revalidatieproces, waar Margrethe de afgelopen maanden goed de tijd voor heeft genomen. De oudste zoon van koningin Margrethe, kroonprins Frederik, heeft de afgelopen periode de meeste taken van zijn moeder overgenomen. Zoonlief kan vanaf de verjaardag van moeders dus weer wat rustiger aan doen. Totdat ‘ie – hopelijk nog lange niet – weer aan de bak moet dan…

Bron: Instagram | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws