Aha! Dít kun je absoluut niet dragen naar een bruiloft

We vertellen je voor eens en voor altijd hoe het echt heurt...

De lente is begonnen, en daarmee ook wedding season! Naarmate de kans groter wordt dat er binnenkort een uitnodiging voor een bruiloft op de deurmat valt, informeren we je graag over een aantal don’ts op het gebied van outfits. Zo voorkom je dat je straks scheef wordt aangekeken op die feestelijke bedoening. 

1. Wit en alles wat erop lijkt

Wellicht geen verrassing, maar alleen als je solliciteert naar boze blikken van andere gasten en de bruid zou je wit aan moeten trekken naar de bruiloft. Een witte outfit is not done, en bij alles wat erop lijkt, kun je ook beter het zekere voor het onzekere nemen. Crème, ivoor, héél lichtblauw, -roze of -geel; allemaal grijs gebied, dus liever niet – tenzij de bruid er natuurlijk zelf om heeft gevraagd.

2. Te casual

Zelfs als de dresscode niet zo uitbundig is, doe je er goed aan om niet té casual te komen opdagen. Bij een bruiloft geldt bijna altijd dat je beter overdressed dan underdressed kan zijn. Dus níet dat t-shirt, en wél dat satijnen jurkje. Een broek kan wel, maar alleen als je voor een chiquere variant gaat – bijvoorbeeld een pantalon met een elegante top. Broekpakken zijn ook geweldig voor bruiloften!

3. Tegen de dresscode in

Ja, overdressed is beter dan underdressed. Maar als de dresscode cocktail is en de bruiloft plaatsvindt in de achtertuin van het gelukkige koppel, kom dan alsjeblieft niet aan in een hysterische baljurk. Dat is niet alleen onbeleefd naar de bruid en bruidegom, maar je zal er jezelf waarschijnlijk ook niet al te gemakkelijk bij voelen.

4. Scheuren en gaten

Iedereen begrijpt dat je niet naar een bruiloft kan in een jurk die net achter de deurklink is blijven haken en daardoor voorzien is van een gapend gat bij je heup. Maar ook opzettelijke gaten en scheuren in je kleding kun je – hoe hip het ook is – beter vermijden. Het geeft een versleten indruk, en dat is niet wat je wil. Een mooi afgewerkt splitje in je jurk is wel een goed idee!

5. Veel glitter

Iedereen kent de number one rule op bruiloften: je mag qua looks de bruid absoluut niet overschaduwen. Ongetwijfeld ziet de bruid er adembenemend uit, maar als jij jezelf van top tot teen in pailletten hult, kan het voor gasten moeilijk worden om hun ogen van jouw outfit af te houden. Wees dus bescheiden met glitters, en kies liever voor een subtiele glanzende jurk.

6. Te diepe hals

Hoewel wij de laatste zouden zijn die je zouden ontmoedigen om een sexy decolleté te dragen, is het op een bruiloft wellicht toch een minder goed idee. I mean, we leven niet in de 18e eeuw, maar bedenk wel dat het er op een trouwdag wat gezinsvriendelijker aan toe gaat. Een ouderwetse halslijn tot aan je kin is niet nodig, maar bewaar die jurk met decolleté op Jennifer Lopez-niveau liever voor een wild avondje uit.

Bron: Marieclaire | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws