Camilla is gestopt met paardrijden: ‘Ik denk dat ik te oud ben’

Camilla vindt het mooi geweest.

Camilla heeft – net als menig andere royal – een liefde voor paardrijden en voor paardenraces. Zelf heeft de hertogin echter besloten om zichzelf niet langer in het zadel te hijsen. Het is mooi geweest, onthulde de hertogin-gemalin vorige week tijdens een werkbezoek.

Hobby’s

Na het overlijden van koningin Elizabeth werd Camilla mede-eigenaar van de paarden. Toen het koppel nog de prins van Wales en hertogin van Cornwall waren, bezaten Charles en Camilla een aantal renpaarden in partnerschap. Daarnaast is Camilla altijd gepassioneerd geweest over paardenraces. Recent werd al duidelijk dat de koning en koningin de race-activiteiten willen afbouwen en nu heeft Camilla ook laten weten dat ze zelf niet meer zal gaan rijden.

Te oud

Camilla was vorige week op werkbezoek bij een basisschool in Duitsland, waar ze volgens The Mail on Sunday met de jonge leerlingen van de school praatte over haar hobby’s. Zo zei ze dat een van haar hobby’s paardrijden is, maar dat ze dat nu niet meer doet. “Vroeger had ik paarden waarop ik reed, maar helaas rijd ik niet meer,” zei ze tijdens het bezoek in Hamburg. “Ik denk dat ik te oud ben, maar ik heb renpaarden. Gisteravond zag ik op mijn scherm een van de veulens geboren worden, dat was heel spannend.”

Ondanks de geruchten dat Camilla en Charles de race-wedstrijden willen afbouwen, heeft het koninklijk paar onlangs bekendgemaakt dat ze een nieuwe renpaardtrainer in dienst hebben genomen. Ralph Beckett trainde de paarden voordat Charles en Camilla monarch en gemalin werden. Op het moment van haar overlijden maakte Elizabeth gebruik van de diensten van maar liefst negen trainers. Hoeveel van hen de komende jaren de paarden zullen blijven trainen, is niet bekend.

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws