Camilla in full glam mét tiara bij staatsbanket

De queen to be doet haar nieuwe titel eer aan.

Hoewel Camilla zich doorgaans wat bescheidener kleedt, liet ze zich woensdagavond tijdens het staatsbanket in Berlijn van een heel andere kant zien. De queen to be verscheen in full glam, en had voor de gelegenheid zélfs een tiara uit de koninklijke kluis getrokken. Tja, je kunt als koningin op je eerste officiële staatsbezoek natuurlijk niet in een ZARA-jurkje komen aanzetten. 

Primeurs

Sinds Charles het stokje van wijlen Queen Elizabeth heeft overgenomen, zijn er voor hem en Camilla een hoop primeurs op hun pad gekomen. Een eerste toespraak koning en koningin, een eerste royal duty, een eerste feestdag, en ga zo maar door. Als kers op de taart is er deze week dus een staatsbezoek aan Duitsland gepland voor het koppel. Na hun koninklijke welkom op het vliegveld in Berlijn werden ze ook bij de Brandeburger Tor warm onthaald, en woensdagavond verschenen de koning en koningin op het officiële staatsbanket.

Full glam

Waar Charles in zijn gewoonlijke rokkostuum ten tonele verscheen, verraste Camilla ons in een glamoureuze jurk van Bruce Oldfield. De glinsterende sieraden, broche en niet-te-missen-tiara maken het geheel misschien wel de meest memorabele outfit die we ooit van Camilla hebben gezien. Veel concurrerende looks zijn er dan wellicht ook niet, maar toch. We kunnen niet anders zeggen dan dat de queen to be de tiara draagt met verve.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Zelfspot

Hoewel Charles niet zozeer verraste met zijn outfit, viel zijn speech voor de Duitsers wel degelijk in de smaak. De koning sprak – hoe kan het ook anders – vol lof over onze oosterburen. “Ik realiseerde me dat ik eigenlijk al meer dan veertig keer in Duitsland ben geweest”, zei hij tijdens de toespraak. Daarna grappend: “Dat laat natuurlijk zien hoe belangrijk onze relatie voor me is, maar ook, vrees ik, hoe oud ik ben.” Charles mag dan binnenkort officieel koning zijn, van een beetje zelfspot is hij nog steeds niet vies. En dat kunnen we altijd waarderen!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..