Zien: Charles en Camilla bij Brandenburger Tor

De eerste buitenlandreis van Charles als koning is een feit.

De eerste buitenlandreis als koning van Engeland is een feit: koning Charles en koning gemalin Camilla zijn gisteren aangekomen bij onze buren in Duitsland. De royals landde op het vliegveld van Berlijn en kregen meteen een warm welkom. De rode loper werd namelijk voor ze uitgerold en vanuit daar ging het koningspaar rechtstreeks naar het belangrijkste monument van de Duitse hoofdstad: de Brandeburger Tor.

Staatsbezoek

Sinds Charles het stokje van wijlen Queen Elizabeth heeft overgenomen, zijn er voor de 74-jarige Britse baas een hoop primeurs op zijn pad gekomen. Een eerste toespraak als koning, een eerste royal duty, een eerste feestdag, en ga zo maar door. De reis moet helemaal in het teken staan van de band tussen het Europese land – die natuurlijk met het vertrek van het VK uit de Europese Unie een flinke deuk heeft opgelopen. Afijn: even keuvelen met de kroon staat dan gewoon bijzonder goed natuurlijk.

Berlijn

Duizenden Duitse royaltyfans keken – in tegenstelling tot de Fransen – al even uit naar het bezoek van de Britse royals en Charles en Camilla werden gisteren dan ook erg warm onthaald. Rond half 11 was het plein rondom de Brandenburger Tor al afgeladen met honderden mensen die allemaal een glimp wilden opvangen van het Britse koningspaar.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De experts van de Royal Fashion Police weten Camilla’s opvallende outfit te achterhalen. De koning draagt een turquoise jas-jurk van ontwerper Bruce Oldfield en haar hoed en broche zijn van sentimentele waarde. Voor de koning en koningin is dit eerste staatsbezoek met hun nieuwe titels na het overlijden van Queen Elizabeth natuurlijk een belangrijk moment. De diamanten broche en de hoed die Camilla draagt, waren dan ook oorspronkelijk van wijlen Queen Liz. Een ontroerend gebaar.

Eerste buitenlandreis

De koning zou eigenlijk afgelopen zondag al afreizen naar Frankrijk, maar mocht je het gemist hebben: half Frankrijk staat op dit moment namelijk in de hens vanwege pensioenhervormingen. Er wordt gestaakt, er wordt geprotesteerd, en er wordt vooral niét uitgekeken naar een bezoekje van een royal. In Duitsland zijn ze gelukkig wel enthousiast over het Britse koningshuis en het belooft dan ook een memorabele eerste buitenlandreis te worden voor Charles als koning.

Bron: Blauw Bloed, Royal Fashion Police | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws