Nederlandse Songfestival-act reageert op ‘vals’ optreden

Kijk en oordeel zelf.

Je moet het maar kunnen: een miljoenenpubliek uit heel Europa in maximaal drie minuten overtuigen van je zangtalent en performance-kunsten. Bij een voorproefje afgelopen weekend ging dat in elk geval voor onze Mia Nicolai en Dion Cooper niét van een leien dakje…

Lights, camera, Eurovision!

Met nog minder dan een maand te gaan tot het Songfestival weer losbarst, is de voorpret in volle gang. Zo zijn er deze maand een hoop zogenaamde ‘preparties‘: optredens door heel Europa waarbij volop Eurovisie-acts van dit jaar tegenover een kleiner publiek kunnen laten horen wat zij precies in hun mars hebben.

Maar goed, een béétje Eurovisie-fan weet natuurlijk dat niet alle acts even gezegend zijn met vocaal talent. Nu kan een kleinschalig optreden in een lokale concertzaal natuurlijk qua techniek niet tippen aan de schaal en het budget van het daadwerkelijke Songfestival, en dat kan een flinke dosis roet in het eten gooien.

‘Dramatisch’

Zo zagen we ook dit weekend bij de preparty in het Spaanse Madrid. Een uiteenlopende delegatie Eurovisie-artiesten kwam hier opdagen – van de Australische progrockband Voyager tot Canadese disco queen La Zarra die dit jaar Frankrijk vertegenwoordigt. Ook onze eigen Mia Nicolai en Dion Cooper waren van de partij, maar zij kunnen niet bepaald tevreden terugkijken op hun prestaties.

@esctygo

Gaan we hiermee de finale halen? #burningdaylight #mianicolai #dioncooper #songfestival #eurovision2023 #eurovision #voorjou #voorjoupage #fyp #fy #nederlands #foryou #fypage

♬ origineel geluid – Tygo

“Nederland douze points voor valszingen”, valt er in de comments te lezen. ‘Dramatisch’ en ‘shocking‘, hoorden we onder meer voorbijkomen op de redactie. Tja… Kijk en oordeel zelf, zouden we zeggen.

Techniek

Inmiddels hebben Mia en Dion ook zelf gereageerd op de kwestie. “Heel jammer dat het niet goed was”, lieten ze gisteren weten aan het Algemeen Dagblad. Volgens het duo waren de problemen te wijten aan ’technische problemen’. Een woordvoerder van omroep AVROTROS verduidelijkte: “Het gaat hier om een preparty die bedoeld is voor fans. En techniek stond hier niet heel hoog in het vaandel.”

En hoewel dit misschien waar mag zijn (Eurovisie-ingewijden weten dat Mia en Dion niet de enigen waren die problemen waren), waren er ook genoeg artiesten die desondanks wél hun hoge noten wisten te halen. Afijn: de vuurdoop in de aanloop naar Liverpool is achter de rug voor Mia en Dion. Nu nog hopen dat hun optreden bij Eurovision in Concert in thuishaven Amsterdam komend weekend soepeler verloopt. Beau Monde is in elk geval van de partij!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws