Deze kleuren staan het beste bij rood haar

Heb jij rood haar? Dan kun je het beste deze kleuren dragen.

Rood haar komt niet heel veel voor, maar degenen die met een rode coupe zijn geboren hebben geluk. Heb jij rode lokken? Dan staan een hoop kleuren jou waarschijnlijk fantastisch. We zetten een aantal red hair proof outfits op een rijtje.

Vurig rood

Hoewel maar twee procent van de wereldwijde bevolking rood haar heeft, zijn er een hoop bekende celebs en influencers met rode lokken. Denk aan Abigail Cowen, Emma Stone, Sadie Sink, Amy Adams, Florence Welch, Nicole Kidman en natuurlijk de vrouw die met haar rode lokken overal opvalt: Grace Coddington. Ben jij ook gezegend met rode lokken? Scroll dan naar beneden voor wat fijne inspiratie!

1. Zwart

Zwarte kleding is voor iedereen een fijne staple piece, maar voor roodharigen springt zwart er echt uit. Je haarkleur straalt hier namelijk nog meer door, en er komt geen accessoire aan te pas!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachael A (@rachaela_)

2. Alle soorten groen

Roodharigen hebben geluk, want zij kunnen alle soorten groen met verve dragen. We zijn dol op de combinatie van rood haar met smaragd-tinten, maar verschillende tinten groen staan ook prachtig, zoals Rebecca Olivia laat zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rebecca Olivia (@rebeccaferrazwyatt)

3. Donkerblauw

Geen tijd voor de blues, want donkerblauw is een tint die roodharigen ook goed kunnen hebben. Fijne bijkomstigheid: zelfs een simpele denim staat al prachtig. Geef je outfit een stylish randje door van top tot teen blauw te dragen of kies voor een volledige jeans-outfit!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jane Aldridge (@seaofshoes)

4. Wit en andere lichte tinten

Hoewel je misschien wit en andere lichte tinten liever vermijdt – roodharigen zijn niet vaak gezegend met een aanleg om bruin te worden, complimenteren deze kleuren juist je haar en huid. Kijk maar naar Abigail Cowen, die een jurk draagt met meerdere neutrals. Gorgeous!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Abigail Cowen (@abbeycowen)

5. Geel

Het was Emma Stone die in de film La La Land liet zien dat rood haar prachtig staat met een gele outfit, en wij zien deze kleur steeds vaker op straat verschijnen. Het is een gouden combinatie, want je kunt verschillende tinten geel dragen. Van mosterd tot citroengeel en zelfs oker!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door rach🌙 (@diggingforrubies)

Pop of colour

Ben je liefhebber van een all black look of liever alleen neutrals? Geef je outfit dan wat kleur door een opvallende accessoire in blauw, geel of groen te doen. Het geeft een pop of colour en deze kleur complimenteert je haar ook nog eens. Win-win!

Bron: Who What Wear, Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws