Fashion-inspiratie voor de lente: de casual looks van prinses Diana

Met deze vier items kopieer je Diana's iconische looks.

Wijlen Lady Diana is nog altijd een populair stijlicoon. En met de lente in onze bol is Beau Monde natuurlijk niet vies van een blik in de koninklijke kledingkast voor wat fashion-inspiratie!

Stijlicoon

Van de beroemde ‘revenge dress’ tot die haast profetische bruidsjurk waar de piepjonge Diana bijna in leek te verzuipen: anno nu kunnen we nog altijd geen genoeg krijgen van de kleding die wijlen prinses Diana droeg tijdens haar leven.

Ze was geliefd – niet alleen om haar ongekend open houding richting het Britse volk, haar uitgesproken mening, en haar liefdadigheidswerk. Maar ook haar fashion forward gevoel voor stijl maakten van de prinses een graag gezien gezicht. Laten we eerlijk wezen: wie heeft zichzelf in de jaren ’80 niet net zo’n volumineus kort koppie willen aanmeten als Di?

Casual

Maar naast tiara’s, juwelen, en designerstukken, is Diana vooral bekend om haar heel ‘gewone’ outfits. Daarom duiken we vandaag in haar bekende sporty casual looks. Om jezelf ook zo’n outfit aan te meten, heb je in principe maar vier items nodig: een oversized sweatshirt, een stel strakke biker shorts, een goed stel sneakers en een praktische tas om je hebben en houden mee te kunnen slepen. Watch and learn:

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Meer dan eens verscheen Diana in dit donkerblauwe sweatshirt, met een sportieve, nauwsluitende short eronder – vooral op weg van en naar haar lokale sportschool. Volgens de trainer van de prinses was dit omdat paparazzi shots zo minder waard werden. “Eén van haar strategieën was om bij elke sessie dezelfde Virgin Atlantic-trui te dragen”, aldus Jenni Rivett.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De ene keer combineerde Di de comfortabele trui met een set witte shorts, en dan weer met een oranje setje – het stond haar toch allemaal fantastisch.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Maar dat was niet het enige sweatshirt dat Diana in haar kledingkast had liggen. Welnee! Soms ging de Princess of Wales ook voor een lichter exemplaar, zoals hier met een babyblauw en felroze combi.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Dat het Fly Atlantic-shirt goed in de smaak viel, was wel duidelijk: zo schafte de prinses er ook nog een grijs exemplaar van aan. Donkerblauwe shorts erbij, dezelfde handige sporttas en een handdoekje over de schouder als accessoire: zo komt Diana zonder moeite stijlvol voor de dag.

Styling-tips

Town and Country Magazine deelt nog enkele handige tips voor het stylen van je sportieve Diana-outfit. Zo merkt het society-blad op dat de prinses haar sweaters het liefst goed oversized droeg. “Vaak tot op haar dijen”, schrijven ze. En dat is wel zo handig gezien het ultrastrakke karakter van de sportbroekjes waarmee ze deze truien combineerde. Met zo’n lang shirt hoef je je immers geen zorgen te maken over zichtbare naden van je ondergoed of cameltoe-achtige praktijken.

Bron: Town and Country Mag | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws