Musthaves voor de echte zakenvrouw! 

Wij vertellen je meer!

Als zakenvrouw is het belangrijk om de juiste uitstraling te hebben en professioneel over te komen. Dit betekent niet alleen dat je je werk goed moet doen en deskundig moet zijn binnen jouw vakgebied, maar ook dat je jezelf goed moet presenteren. Wij vertellen je meer over de musthaves voor de echte zakenvrouw. 

Een goed passend pak

Een goed passend pak (en nee, een pak is echt niet alleen voor mannen) is essentieel voor elke zakenvrouw. Investeer in een pak van goede kwaliteit en laat het eventueel op maat maken, zodat het perfect bij jouw lichaam past. Kies voor neutrale kleuren zoals zwart, grijs of navy om het tijdloos te maken en combineer met een blouse en hakken voor een klassieke look.

Comfortabele schoenen

Als zakenvrouw breng je vaak lange dagen door op kantoor of op afspraak, dus het is belangrijk om comfortabele schoenen te hebben. Kies voor hakken met een redelijke hoogte (stiletto’s zijn zeker niet geschikt) en goede ondersteuning, of ga voor nette en comfortabele platte schoenen. Zorg ervoor dat de kleur van je schoenen past bij je kleding, zodat het geen allegaartje wordt.

Een goede smartphone en laptop

Investeer in een goede smartphone en laptop (en vergeet ze niet op tijd op te laden). Je bent op deze manier altijd bereikbaar en je kunt ook overal e-mails beantwoorden en andere belangrijke zaken te regelen. Je kunt alles meenemen in een nette rugzak van New Rebels, welke bijvoorbeeld heel handig is als je met het openbaar vervoer moet reizen.

Een goede laptoptas

Een goede laptoptas (of een fijne schoudertas) is een must-have voor elke zakenvrouw die veel onderweg is. Kies een tas die groot genoeg is om je laptop, documenten en andere benodigdheden in op te bergen. Als je lunchpakketje er bij kan is het natuurlijk helemaal een plus. Kies voor een tas van goede kwaliteit die lang meegaat en er netjes en schoon uitziet.

Een stijlvol horloge

Een stijlvol horloge is niet alleen een praktisch accessoire, maar het kan ook een statement maken. Kies voor een horloge dat bij je stijl past en dat van goede kwaliteit is. Het hoeft niet per se duur te zijn (een Rolex is ietwat overdreven bijvoorbeeld), maar hij moet natuurlijk wel degelijk zijn. Een flikflak horloge past niet echt bij jouw professionele look zeg maar.

Een gezonde work-life balance

Het kan moeilijk zijn om werk en privéleven in balans te houden, maar het is belangrijk om zo nu en dan ook tijd te nemen voor jezelf. Dit stelt je in staat om efficiënter te werken en beter te presteren. Probeer tijd te maken voor hobby’s en andere activiteiten die je leuk vindt, en plan ook regelmatig eventjes een dagje (weekje…) vrij om tot rust te kunnen komen. Verder is het heel belangrijk dat je jezelf toestaat om af en toe nee te zeggen tegen extra werk, of verzoeken buiten werktijd. Dit kan moeilijk zijn als je ambitieus bent en vooruit wilt komen in je carrière, maar het is belangrijk om je eigen grenzen te respecteren.

Dit artikel is in samenwerking met een commerciële partner tot stand gekomen.

Beeld: Unsplash, Christin Hume

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..