Koninklijk bezoek: Paleis het Loo opent de deuren weer na verbouwing

Met wie ga jij het kersvers gerenoveerde paleis bezoeken?

Vorig jaar ging het eerste deel van Paleis het Loo alweer open, maar vandaag is het dan zover: ook het gloednieuwe deel ónder het Gelderse paleis wordt feestelijk geopend. Vanaf morgen kun je er hoogstpersoonlijk een kijkje gaan nemen, maar wij delen vast een kleine preview!

Paleis in de steigers

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in en rond Paleis het Loo. Maar liefst vijf jaar is er hard geklust om het koninklijk onderkomen nabij Apeldoorn een facelift te geven: het terrein is gerenoveerd, de interieurs moesten eraan geloven, en de wandelroutes en audioverhalen waarvan je kunt genieten bij een bezoekje werden ook helemaal vernieuwd.

Hier kun je inmiddels al een jaar van genieten, maar vanaf vandaag is er nog een heel nieuw deel van het paleis dat z’n deuren opent voor het grote publiek!

Ondergrondse galerij

Er is namelijk onder het voorplein van het paleis een uitbreiding van maar liefst 5000 vierkante meter gebouwd, waar nog meer ruimte is om de geschiedenis achter en de verhalen rond de koninklijke familie te duiken.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

In de galerij is de vaste tentoonstelling De Oranjes te zien, en zijn er meerdere ruimtes voor verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Zo kun je de komende tijd de expositie Meesterwerk gaan bewonderen, waarin je helemaal wordt meegenomen in het megaproject rond de verbouwing van het paleis.

Feestelijke opening

Vanaf morgen kun je zelf óók een kijkje nemen in en rond het vernieuwde paleis. Tickets voor een bezoekje reserveer je hier.

Vanavond is Willem-Alexander in elk geval hoogstpersoonlijk aanwezig om het compleet vernieuwde Paleis het Loo te heropenen. Zo wordt Wim-Lex helemaal bijgepraat over het gigantische renovatieproject, en bezoekt hij de tentoonstellingen De Oranjes en Meesterwerk. Wij zijn benieuwd: zou de koning nog in z’n trapwagentje passen?

Bron: RVD, Paleis het Loo | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws