Kate raakt tasje kwijt aan jonge fan: ‘Hij mag ‘m hebben!’

De luxe handtas van Kate valt ook bij de allerkleinsten in de smaak!

Een bijzonder tafereel in het Walese Aberfan, gistermiddag. Daar waren William en Kate namelijk te gast in de Aberfan Memorial Garden, ter herdenking aan een ramp in de jaren ’60. De serieuze aangelegenheid kreeg met dank aan één jonge fan, een bijzonder speelse wending.

Herdenking

De Waleses waren deze week voor een tweedaags bezoek in Wales. Op dag één zagen we Wills en Kate onder andere in hun outdoor-kloffie met een stevige helm op het koninklijke hoofd abseilen langs een Welsh klif. Je moet het maar durven!

Op dag twee stond onder meer een bezoek aan de herdenkingstuin van Aberfan op de planning. Waar nu een prachtige tuin is aangelegd, stond vroeger een school die in 1966 bij een gigantische ramp bedolven raakte onder modder en kolen als gevolg van een aardverschuiving. Hierbij kwamen meer dan honderd kinderen en bijna dertig volwassenen om het leven. Wijlen koningin Elizabeth is destijds zelf nog langsgegaan op de rampplek om de bewoners een hart onder de riem te steken.

‘Houd maar!’

Anno nu biedt de tuin in het Welshe plaatsje een plek voor de nabestaanden om hun dierbaren te herdenken. Hiermee zou je wellicht denken dat bij het bezoek van William en Kate vooral een trieste sfeer zou overheersen, maar niets is minder waar. Er werd, helemaal noblesse oblige, gelachen, handjes werden geschud, en baby’s werden zoet gehouden met luxe handtasjes. Pardon?

Jawel: een bijzonder moment tussen prinses Kate en een jonge fan en z’n moeder zorgde voor een bijzonder tafereel. Op video’s is te zien hoe de kleine spruit niet zozeer onder de indruk is van het feit dat er een prinses voor hem staat. Haar handtas, however? Die interesseert hem des te meer!

De eenjarige Daniel Williams heeft duidelijk een oog voor kwaliteit, want de Mulberry-handtas van de Princess of Wales valt bij de kleine in de smaak! Moeder Lucy vertelde na afloop: “Ik denk dat ze wel begreep hoe moeilijk het is met kinderen. Ze zei: ‘Hij mag ‘m even hebben om mee te spelen. Ik kom er straks wel voor terug!'” En zo geschiedde. Op de video’s zien we hoe Kate haar (ongeveer €700 kostende) tasje in de onderzoekende handen van de kleine achterlaat.

Zou la Middleton het ook zo aangepakt hebben met de volgende generatie Waleses? Gewoon een handtasje in de handen drukken om ze bezig te houden? Wel een goed excuus om weer een extra exemplaar aan te schaffen…Wij snappen die Kate wel!

Bron: ITV Wales | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws