Stylingtips: hoe draag je een sweater?

Met deze tips maak je zelfs met je meest oude sweater nog een fashionable look.

Als het buiten koud is, is er niets lekkerder dan een warme sweater. Iedereen heeft wel een favoriet. Sweaters zijn handig en zien er vaak leuk uit. Het dragen kan ook soms voor hilarische situaties zorgen. Wie herinnert zich niet die keer dat je per ongeluk de mouw van je trui in je eten hebt gedoopt? Of die keer dat je door een te dikke sweater te dragen onder een strakke jas op een Michelin banden mannetje leek? Goed.. natuurlijk zijn niet alle situaties te voorkomen, maar we hebben wel een paar handige tips voor je hoe je het beste een sweater draagt zodat je altijd lekker in je vel zit.  

Voordat we beginnen, heb je de nieuwste collectie sweaters van 10DAYS al gezien? Daar kan je zeker de koudere dagen mee doorbrengen!  

Tip 1: Laagjes: simpel, maar zo effectief

Less is niet altijd more. In het geval van kleding heb je liever de keuze dan niet. Iedere vrouw kan altijd die bibberend koude avond herinneren dat we dolgraag wat meer aan hadden gehad.  

Je kunt het beste de deur uit gaan met een paar laagjes. Laagjes bieden niet alleen extra warmte voor je lichaam, maar ook een scala aan mogelijkheden om je outfit aan te passen aan je eigen stijl. Door verschillende kleuren, patronen en texturen te combineren, kun je een unieke en persoonlijke look creëren  

Bovendien biedt het layeren van truien natuurlijk ook de mogelijkheid om je outfit aan te passen aan de temperatuur. Als het bijvoorbeeld warmer wordt, kun je een laag uittrekken en als het kouder wordt, kun je er gemakkelijk een extra laagje bij doen.  

Tip 2: De basislaag is het belangrijkste

Je outfit begint bij de basislaag. Dit is de fundering van je kleding combinatie en het is daarom belangrijk dat deze laag zo fijn mogelijk zit.  

De basislaag moet nauwsluitend zijn en gemaakt zijn van vochtafvoerend materiaal zoals katoen of zijde om je lichaam droog en comfortabel te houden. Niks is erger dan zweten als een otter in je eigen ongewenste sauna tijdens het geven van een presentatie. Als je gevoelig bent voor overmatig zweten dan kan je het beste geen polyester of nylon dragen.  

De keuze van de juiste basislaag maakt dus het verschil tussen een comfortabele en succesvolle dag of letterlijk een dag vol ongemak. Het is namelijk de laag die het dichtst op je huid zit en het grootste effect heeft op hoe je je voelt in jouw kleding. Draag dus vooral een t-shirt die lekker zit en niet iets wat veel te strak zit of warmte niet goed kan afvoeren. 

Tip 3: Draag een mooie blouse eronder

Een blouse is een geweldige optie om onder een trui te dragen, vooral als je de kraag en mouwen van de blouse onder de trui uit laat steken. Een witte blouse is een klassieke keuze en past goed bij elke trui. Een blouse met een patroon kan echter ook een leuke toevoeging zijn en kan je outfit een extra dimensie geven.  

Tip 4: Combineer met skinny jeans of een rok

Een trui in laagjes ziet er het beste uit als je deze combineert met skinny jeans of een rok. Door een strakke onderkant te dragen, creëer je een gebalanceerde look die niet te volumineus is. Kies bijvoorbeeld voor zwarte skinny jeans of een rok in een klassieke kleur zoals zwart of grijs.  

Tip 5: Vermijd te veel laagjes

Hoewel het dragen van laagjes leuk en stijlvol kan zijn, is het belangrijk om niet te veel lagen te dragen. Hierdoor kan je outfit er slordig uitzien en kan het oncomfortabel aanvoelen. Kies dus voor een paar slimme lagen in plaats van meerdere dikkere sweaters en pull-overs over elkaar heen.  

Tip 6: Meester de French Tuck

Als je te laat bent of snel naar je werk moet voor een ochtend, is de zogenaamde French tuck een gemakkelijke manier om je outfit compleet te maken en er stijlvol uit te zien. Kies een losse trui, steek de voorkant in je broek en laat de achterkant los hangen. Ga voor mid-rise of hoger, en experimenteer met de “poef” om je look uniek te maken.  

Samenvatting

Het dragen van een sweater is een stijlvolle en comfortabele optie voor vrouwen gedurende koudere temperaturen. Kies de juiste trui, draag er een blouse onder, experimenteer met lagen en combineer met skinny jeans of een rok. Maak het af met accessoires en zorg voor een goede pasvorm. Houd deze tips in gedachten om er geweldig uit te zien in een sweater. 

Dit artikel is in samenwerking met 10DAYS tot stand gekomen.

Bron en beeld: 10DAYS

Laatste nieuws