Deense prins Frederik viert huwelijksjubileum met zoete foto

'Een speciale, liefhebbende groet naar jou, Mary, als echtgenote en moeder.'

Gisteren werden in Nederland (en in verschillende andere landen) volop moeders in het zonnetje gezet. Zo ook in Denemarken, waar het bovendien dubbel feest was voor de Deense kroonprins Frederik en zijn Mary.

Jubileum

Gisteren was het exact negentien jaar geleden dat de Deense prins Frederik en Mary Donaldson, de jonge Australische burgerdame, in het huwelijksbootje stapten. In een prachtige ceremonie werden de twee in de echt verbonden, en Mary straalde volop royal elegance uit in haar jurk van Deense designer Uffe Frank.

mary frederik
Beeld: NL Beeld / Bernard Ruebsamen

Dubbel feest

Daarnaast was het natuurlijk Moederdag. Om beide gelegenheden luister bij te zetten, deelde Prins Frederik een lieve foto van Mary en prinses Josephine uit de oude doos, met een bijzondere, persoonlijke boodschap.

“Mijn vrouw en ik vieren vandaag ons huwelijksjubileum. Een heel bijzondere dag voor ons beiden, die wij graag vieren – het liefst met onze vier kinderen”, begint de kroonprins zijn bericht. “Dit jaar valt deze dag samen met Moederdag. Daarom, een speciale, liefhebbende groet naar jou, Mary, als echtgenote en moeder.” Awww! De liefde spat ervanaf bij het prinselijke paar.

“En tegelijkertijd wil ik alle moeders door het hele land een fijne Moederdag wensen”, sluit ‘H.K.H. Kronprinsen‘ zijn bericht af. In de (letterlijk) zoete foto van de kroonprinses en haar dochter zien we hen lekker casual genieten van een zoet ijsje.

Echtgenote, moeder, prinses

Als je de jonge Mary verteld had dat zij ooit kroonprinses van Denemarken zou zijn, had ze je wellicht voor gek verklaard. Geen wonder: ze begon ooit als carrièretijger in de Australische marketingwereld! Die Australische wortels zijn duidelijk nog altijd belangrijk voor de prinses. Zo werd er vorig jaar rond haar verjaardag een ‘Mary’s Australian Garden’ geopend in de Kopenhaagse dierentuin. Daarnaast spendeert het kroonprinselijke gezin met enige regelmaat hun feestdagen aan het zuidelijk halfrond. Zo werden we vorig jaar bijvoorbeeld nog getrakteerd op zomerse kerstfoto’s vanuit Mary’s thuisland. Gelukkig heeft zij in Denemarken duidelijk haar plek gevonden!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @detdanskekongehus, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws