Droomvilla of deprimerende bunker? Dit is de nieuwe, peperdure villa van Beyonce en Jay-Z

De meningen zijn verdeeld over de nieuwe aanwinst van Queen Bey en Jay-Z.

Als je eenmaal beroemd en befaamd bent, blijf je natuurlijk niet in je krappe appartementje op zeven hoog wonen. Toch lijken celebrities zo nu en dan wel heel erg door te slaan in het opkopen van peperdure miljoenenvilla’s. Zoals Beyoncé en Jay-Z, die onlangs een mansion – of moeten we zeggen bunker – op de kop hebben getikt voor een respectabele 200 miljoen dollar. 

Flinke investering

Wat doe je als je zakken vol met geld hebt en niet meer weet wat je ermee aan moet? Juist, dan investeer je dat in een villa van 200 miljoen dollar. Dat is dan ook precies wat Beyoncé en Jay-Z hebben gedaan met hun kapitaal. En met een nettowaarde van meer dan 2.5 miljard op hun naam staan is 200 miljoen dollar natuurlijk een koopje. Foto’s van de villa zijn vrijgegeven en de buiten- én binnenkant van het luxe stekje zijn te bekijken. Maar hoewel de villa het op één na duurste huis ooit verkocht is in Merica, zijn fans niet onder de indruk van de “verzameling scheepscontainers”.

Malibu-mansion

De villa is ontworpen door meesterarchitect Tadao Ando (inderdaad, dezelfde man die ook het stekkie van Kanye West heeft ontworpen) en staat te pronken bovenop de kliffen van Malibu in Californië. Met een nederige 3700 vierkante meter aan oppervlakte verdeeld over meer dan drie hectare land verdient het nieuwe stulpje van het koppel zeker de naam ‘Malubu-mansion’. En volgens het bouwbedrijf dat heeft gewerkt aan de villa, staat het huis vol met kunst van de vorige eigenaar; William Bell Jr., die overigens 100 miljoen dollar aan leningen had afgesloten voor de bouw van zijn nederige optrekje. Deze kosten heeft hij er inmiddels wel uit door de verkoop.

Een koopje

Queen Bey en Jay-Z zouden namelijk een bedrag van 200 miljoen dollar neergelegd hebben voor de villa in het zonnige Californië. En dat is ook nog met korting; de villa had eigenlijk 295 miljoen moeten kosten. Laat het aan dit rijke power couple over om die prijs flink naar beneden te drijven. In onderstaande Instagram-post is de villa te bewonderen. De hoeveelheid cement gebruikt voor de bouw van dit interessante onderkomen? 5845021.9 liter. Om heel precies te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Top Closings (@topclosings)

Underwhelming

Hoewel een huis op het strand van Malibu ons ook zeker wel wat lijkt, zijn Instagram-gebruikers niet onder de indruk. Veel van de commenters benoemen dat het beroemde stel veel te veel neer heeft geteld voor de woning. Een andere gebruiker vergelijkt het huis met een bunker. Weer een andere volger merkt op dat het gebouw wel erg veel weg heeft van een bezoekerscentrum.

Kortom: duurkoop is niet altijd beter en als je 200 miljoen dollar op je bankrekening hebt staan, betekent dat niet dat een Malibu containerwoning altijd de beste aankoop is. Voor een extra 38 miljoen had het muzikale duo ook het duurste huis in Amerika kunnen hebben; een optrekje in Central Park South in de stad New York. Gemiste kans, Jay-Z en Bey.

Bron: Playboy | Beeld: NL Beeld, Instagram @topclosings 

Laatste nieuws