Je haar krullen zonder hitte? Zo doe je dat

Zo bereik je een krullende coupe zonder je haar te beschadigen.

Voor dagelijks vertoon is je eigen coupe ongetwijfeld prima, maar wanneer de muiltjes aangaan en jij je gereed maakt voor een stijlvol avondje uit, is een bos krullen toch wel erg charmant. Het gebruiken van een krultang is alleen niet zo goed voor je lokken – en dus delen we drie manieren waarop je je haren kunt krullen zónder hitte te hoeven gebruiken. 

1. Met een legging

Nu de zon zich steeds vaker laat zien en de temperatuur met de dag verder stijgt, zijn blote benen voorlopig eerder de regel dan de uitzondering en is een legging absoluut overbodig. En dat komt goed uit, want dan kun je ‘m meteen gebruiken om je haren mee te krullen. Verdeel hiervoor je haar in twee delen, en wikkel beide plukken om de twee pijpen van je legging heen. Zet dit vast op je hoofd, laat het een paar uur zitten of slaap er desnoods een nachtje mee. Als je de legging weer uit je lokken haalt, heb je gegarandeerd een mooie bos krullen.

2. Vlechten

Wellicht een open deur, maar door je haar te vlechten kun je prachtige variaties van krullen bereiken. Zo kun je meerdere dunne vlechtjes gebruiken om een soort kroes-effect te bereiken, en bijvoorbeeld twee grotere voor een mooie, grote slag in je haar à la Kate. Als je kunt invlechten en je creatie een volledige dag of nacht laat zitten, zul je je bij het uithalen van je vlechten de volgende ochtend verbazen over het volume in je haar.

3. Kneden

Als een kroes-coupe niet helemaal voor jou is, maar je liever voor een beachy look gaat, kun je het beste de curly girl routine volgen. Er staan tig video’s op YouTube waarin vrouwen laten zien hoe ze met deze methode van stijl haar naar een volumineuze, licht krullende coupe gaan zónder een hitte-tool te gebruiken. Je bereikt het effect door de juiste producten te gebruiken en je haar als het ware te kneden. Het is behoorlijk wat werk, en als je voortaan dagelijks met deze beach look door het leven wil gaan (wat we absoluut kunnen begrijpen), zul je ongetwijfeld wat extra tijd moeten reserveren in je ochtendroutine.

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels 

Laatste nieuws