Gezondheidsupdate Albert: koning moet in ziekenhuis blijven

Gelukkig lijkt de situatie niet ernstig.

Na de ziekenhuisopname van koning Albert van België gisteren delen Belgische media nu een update over zijn gezondheid. Het lijkt goed te gaan met de vorst, al moet hij voorlopig nog in het ziekenhuis blijven. 

Ziekenhuis

Het was flink schrikken voor de Belgische royals gisterochtend: nadat koning Albert onwel werd en tekenen van uitdroging vertoonde, werd hij vanuit zijn officiële residentie, kasteel Belvédère, naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig werd in de loop van de dag al duidelijk dat het niet om iets ernstigs ging. Belgische media meldden al dat de situatie ‘geruststellend’ was, en laten weten dat de koning slechts enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven ter observatie.

Familie

Hoewel het nu dus goed lijkt te gaan met de vorst, zat de schrik er goed in bij de familie. Zo trok zoon Filip een streep door een werkbezoek aan een universiteit om samen met vrouwlief Mathilde zijn vader op te zoeken, en lieten ook koningin Paola en prins Laurent al hun bezigheden vallen om een bezoek te brengen aan Albert.

Gezondheidsproblemen

Het is overigens niet de eerste keer dat Albert het ziekenhuis van binnen ziet. De inmiddels 89-jarige koning wordt natuurlijk een dagje ouder, en kampt dan ook al langer met gezondheidsproblemen. Hij moest in 2000 onder het mes vanwege hartfalen en liet vanwege huidkanker meerdere verdachte plekjes op zijn huid weghalen. De laatste keer dat de vorst zich publiekelijk toonde was in februari dit jaar. Samen met de andere Belgische royals woonde hij toen – gewapend met een wandelstok – de jaarlijkse eucharistieviering in Laken bij.

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws