In z’n element: Charles trekt kilt weer uit de kast

Charles ging in stijl gekleed voor z'n ontmoeting met een heel bijzondere Queen.

Schotland is z’n happy place, melden insiders al jaren over koning Charles. Het allerliefst hobbelt de vorst daar een beetje rond in z’n kilt door de natuur – en geef hem eens ongelijk met die Schotse flora en fauna. Deze week staat in het teken van Holyrood Week, waarbij Charles en Camilla hun geluk niet op kunnen in het meest noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk.

Royal Week

Voor de Britten heet het Holyrood Week, en voor de Schotten heet het gewoon Royal Week – hoe je het ook noemt, er staat een hoop koninklijke pomp and circumstance op het programma in Schotland deze week.

En goed, dat moet natuurlijk in stijl gebeuren, dus trok de Britse koning gewoon weer z’n kilt uit de kast. Zo verscheen hij helemaal in stijl bij de traditionele Ceremony of the Keys. Dit is al sinds jaar en dag het startsein voor Holyrood Week.

Queen Scotland

Naast de Ceremony of the Keys stond er ook een bijzondere ontmoeting op de planning voor Charles. In het plaatsje Bo’ness ontmoette hij bij Kinneil House namelijk niemand minder dan Queen Scotland:

charles queen scotland
Beeld: NL Beeld

En nee, we hebben het hier niet over Camilla! ‘Queen Scotland’ is namelijk de piepjonge Lexi Scotland, die afgelopen weekend werd gekroond tot Bo’ness Fair Queen – een jaarlijkse ceremonie voor de lokale jeugd.

Daarnaast was het natuurlijk business as usual. Handjes schudden…

Charles kilt
Beeld: NL Beeld

…en keuvelen met de jongere generaties…

Beeld: NL Beeld

…die Charles is duidelijk he-le-maal in z’n sas daar in Schotland!

Kroning

Het hoogtepunt van deze week is natuurlijk morgen: dan is het tijd voor een tweede kroningsceremonie. Alsof dat feestweekend in mei nog niet genoeg was, doen de royals het morgen nog eens dunnetjes over. Tijdens deze ‘kroning’ in St Giles’ Cathedral zal Charles de Honours of Scotland gepresenteerd krijgen. Met deze ceremonie worden de plaatselijke kroonjuwelen aan de vorst gepresenteerd.

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws