Hella Huizinga: ‘Deze baan is niet voor de faint of heart – er gaat altijd wel iets mis’

'Dat je drie jaar van je leven verliest door de stress, hoeft niemand te weten.'

Hella Huizinga, dé partyplanner van Bekend Nederland, vertelt in Beau Monde over haar leven.

Volgens Forbes Magazine staat eventplanner op nummer vijf van meest stressvolle beroepen, net achter militair, brandweerman en politieagent. Deze baan is niet voor the faint of heart. Je kunt nog zo alles tot in de puntjes uitgewerkt hebben, er gaan altijd dingen anders of zelfs helemaal mis. Mijn twee meest verschrikkelijke momenten:

Spectaculaire klapper

We organiseerden een vijfdaags huwelijk in Dubai. Het jawoord was in een giga open tent met een vier meter lange bloementunnel waardoor de gasten naar binnen kwamen. Na ceremonie en diner was het tijd voor het aansnijden van de taart. Die was drie meter hoog, gemaakt door een Canadese patissier en versierd met 10.000 suikerbloemen. Hij werd last minute geplaatst, omdat hij anders zou instorten door de Arabische luchtvochtigheid. Hij stond op een bruggetje boven de infinity pool, daarachter schitterde de zee. In het water lag een boot met vuurwerk.

De planning was als volgt: als liedje één gedraaid werd, zou een danser een zwaard naar het bruidspaar brengen. Bij song twee sneed het happy couple dan de taart aan en zou het vuurwerk de lucht in gaan. Maar wat gebeurde er? In plaats van liedje één te draaien, zette de dj (niet door ons geregeld, een kennis van de familie) song twee op. En ging voor 50.000 euro aan vuurwerk op het verkeerde moment en op de verkeerde muziek de lucht in. (Ik heb het opgelost door enthousiast te roepen: “Wow, mooi hè?” Het bruidspaar ging erin mee. Later heb ik de dj een mega uitbrander gegeven – die ligt nu op de bodem van de zee. ;-))

Keep calm and party on

Ook in Dubai: een vijfdaagse verjaardagsparty met elke dag een ander thema. Eén van de events was in de woestijn. Het had dagen gekost om een duizend-en-een-nacht setting op te bouwen. Alles moest op 4×4 trucks de woestijn in, bij een gevoelstemperatuur van 50° C. Het feest had twee delen: een welkomstcocktail bij zonsondergang op locatie één en diner en feest op locatie twee. De gasten werden met bussen naar de woestijn gebracht, maar onderweg bleken die niet onder een viaduct door te kunnen.
Hierdoor misten de gasten de zonsondergang. Ik dacht dat ik het bestierf. De jarige was mijn beste klant!

Uiteindelijk hebben we 4×4 auto’s geregeld die de groep naar het diner brachten. Zij reden in het donker over de duinen en keken zo de vallei in, naar de lichtjes van het feest. Een magisch moment. Omdat (ook) de rest van de avond zo sprookjesachtig verliep, is niemand meer (ook mijn klant niet) over het viaduct incident begonnen. Dus: gaat er iets gigantisch verkeerd, dan is het de kunst altijd kalm te blijven en de klant niets te laten merken. Zet een glimlach op en los het ondertussen zo goed mogelijk op. Dat je drie jaar van je leven verliest door de stress, hoeft niemand te weten! (Nou ja, jullie dan nu!)

Hella Huizinga deelt in elke editie van Beau Monde haar ervaringen als partyplanner en glamourvrouw pur sang. In de nieuwste Beau Monde vind je onder meer een groot interview met Sylvie Meis, en voelen we Richard Groenendijk aan de tand over het gat in zijn hand. Nu in de winkels!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws