Prinses Laurentien openhartig over Eloises karakter: ‘Zo zelfverzekerd’

'Doe dat maar eens op je 21e!'

Eloise van Oranje heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten: van haar deelname aan Het Perfecte Plaatje Op Reis, die nota bene een ware revolutie op gang zette naar aanleiding van haar badpakverschijning, tot aan stralende verschijningen op de rode loper en een vurige discussie met een vermeende racist. Eerder liet oom Willem-Alexander al weten dat zijn nichtje op zijn steun kan rekenen, maar wat vindt Eloises moeder er eigenlijk allemaal van?

Daphne Deckers

Zoals een beetje een celebrity tegenwoordig betaamt, heeft ook Daphne Deckers een eigen podcast opgezet. In de drie seizoenen die inmiddels online staan, passeerde al menig BN’er de revue. Vandaag kan Daphne nog een spectaculaire gast van haar lijstje strepen: prinses Laurentien.

Trotse moeder

Tijdens het gesprek vertelt Laurentien openhartig over haar jeugd en hoe haar leven veranderde na haar eerste ontmoeting met haar prins op het witte paard, maar óók over haar veelbesproken dochter. En als we dat zo horen, kan Eloise zich geen betere moeder wensen.

Laurentien vertelt dat ze haar dochter bewondert in hoe ze omgaat met reacties die ze krijgt op haar verschijning op social media. “Iedereen vindt natuurlijk dan iets van jou”, zegt ze daarover. “En zij kan echt mij aankijken en zeggen: ‘Hè, maar die mensen kennen mij toch helemaal niet?’ En dan denk ik: ‘Wauw, zo zelfverzekerd wat dat betreft zit ik niet in elkaar.'” Op dat vlak leert de prinses van haar dochter.  “Dat is zo’n goede realisatie, doe dat maar eens op je 21e.”

Een trotse moeder dus, die haar dochter vooral veel vrijlaat in de opvoeding. “Je kan alleen maar iemand diep vertrouwen en dat doe ik, dat doen wij allebei”, aldus de prinses, die doelt op manlief Constantijn. “Wat we met elkaar afgesproken hebben is vanuit onze verbinding, en we zijn enorm close, te kijken: ben je nog zuiver bezig? Hoe staat je kompas? En als die goed gaat, is het oké.”

Wat een wijze moeder voor een prachtige dochter: een voorbeeld voor velen!

Bron: Blauw Bloed, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws