Huh? Stellen kiezen steeds vaker voor ‘content creator’ bij bruiloft

Onmisbaar, of totale onzin?

Er komt nogal wat kijken bij het regelen van een bruiloft, want op je grote dag wil je natuurlijk dat alles net zo gaat als je al jaren in je dromen voor je ziet. Anno nu delen steeds meer mensen hun bruiloft ook live via sociale media, maar met je smartphone voor het altaar staan? Dat is natuurlijk not done. Gelukkig zijn hier tegenwoordig speciale ‘content creators’ voor in te huren.

De nieuwste bruiloft trend

Steeds meer jonge koppels blijken honderden euro’s uit te geven aan partijen die foto’s en video’s maken van hun grote dag. En niet voor in het plakboek of archief, maar om live op sociale media platforms te delen – van Instagram Reels tot korte filmpjes op TikTok.

Een van die bedrijven is het Britse Social Brides Club. Het werd in oktober 2022 opgericht en heeft al meerdere collega’s aangenomen om aan de grote vraag te voldoen. “Fotografen en videografen hebben weken, vaak maanden, nodig om het beeldmateriaal dat ze vastleggen te bewerken en te verzenden”, vertelt eigenaresse Lauren Bunnage aan Popsugar. “Het verschil is dat ik alle afbeeldingen, video’s en reels bewerk en naar de koppels stuur voordat ze zelfs maar naar bed zijn gegaan op de avond van hun huwelijk. Als ze wakker worden als newlyweds, hebben ze direct toegang tot de hoogtepunten van hun dag, allemaal gemonteerd om online te (kunnen) delen.”

Steeds populairder

En dit is zeker niet het enige bedrijf dat een social mediaservice aanbiedt op bruiloften, aangezien er steeds meer vraag naar is. De meeste klanten zijn tussen de 25 en 35 jaar oud en hoewel velen van sociale media houden, zijn het echt niet allemaal influencers. Prijzen beginnen rond zo’n vijfhonderd euro en kunnen flink oplopen. Tja, als je flink wat uitgeeft aan je grote dag, dan kun je het maar beter perfect vastleggen, nietwaar?

Extraatje

Is dit dan het einde van een tijdperk voor trouwfotografen? Bunnage zegt van niet. “Ik werk eigenlijk niet met bruiden die geen professionele fotograaf hebben geboekt. Ik ben er niet in plaats van een fotograaf, ik ben een soort figurant”, zegt ze. “Bruiden hebben nog steeds de hoogwaardige, formele foto’s nodig die fotografen bieden. Content creators zijn slechts de hand achter de iPhone, zodat koppels en hun vrienden en familie niet de hele tijd aan hun telefoon gekluisterd zijn.”

Tja… Je zou misschien verwachten dat al je dierbaren gewoon aanwezig zijn bij je grote dag en dit niet via Instagram hoeven mee te maken – maar blijkbaar is er een markt voor.

Bron: Marie Claire, Popsugar | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws