Gluren bij de buren: je kunt nu overnachten naast Harry en Meghan

Dag buuf!

Een nachtje naast Harry en Meghan in het zonnige Montecito vertoeven? Het kan. Het landgoed van Frank McGinity ligt op amper 300 meter van het stel en is beschikbaar voor verhuur op Airbnb.

Nachtje buurten

Aangezien zijn huis te groot geworden is om te onderhouden, verhuurt de 88-jarige Frank McGinity zijn stulpje nu via Airbnb. Het bijzondere aan het optrekje genaamd Riven Rock is dat buitenstaanders zich een nachtje in royal kringen kunnen wanen. Met het huren van dit optrekje, ben je namelijk in één klap buren van Harry en Meghan. Je moet overigens wel een vrij ‘royaal’ budget hebben: een nachtje buurten naast het beroemde koppel kost je zo’n 2.000 euro per nacht. Wél exclusief 12% belasting voor tijdelijke bewoning en nog zo’n 200 euries per hond, mocht je van plan zijn die mee te nemen.

Koninklijk karakter

De afbeeldingen op Airbnb tonen de buitenkant van het prachtige pand in zijn volle glorie, met een oprit die plek biedt voor een royaal wagenpark. Het huis heeft veel authentieke ramen waardoor er ruimschoots licht binnenkomt, maar het pronkstuk is toch wel de uitgestrekte tuin – inclusief zwembad, levend schaakbord en mini-golfbaan. Tussen het groene gras groeien er langs de trappen dunne paarse bloemen en even verderop spot je ook palmbomen (kan gewoon).

Ook binnenshuis hoef je je, met vier slaapkamers en evenveel badkamers, een bar en thuisbioscoop overigens niet te vervelen. Daarnaast heb je, als je Meghan en Harry je buren mag noemen, niet een boekenkast maar een boekenkamer in huis. Duh. 

Royals? Welke royals?

Montecito, niet veel mensen in Europa hadden ervan gehoord voordat Harry en Meghan het als hun nieuwe woonplaats gingen beschouwen. In 2020 kochten de Sussex’jes er een goed afgeschermde villa, waar ze inmiddels met kinderen Archie, Lili en hun honden en kippen wonen. Tot hun buren kunnen (of inmiddels konden) ze onder andere Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Katy Perry en Ariane Grande rekenen.

Een verslaggever van Insider vertrok destijds naar het plaatsje in Californië om te kijken of het stadje inmiddels een koninklijk tintje had gekregen. Op een ober na kwam ze niemand tegen die ook maar een glimp van de hertog of hertogin van Sussex had opgevangen. En die ene ooggetuige vond de ex-royals ‘volkomen normaal.’ “Montecito is nog steeds een verborgen juweeltje”, meent een inwoner zelfs. “Er is hier niets veranderd sinds Harry en Meghan hier zijn komen wonen.”

En ook vandaag de dag heeft het koppel geen contact met de inwoners van het dorp: “Ik heb ze in drie jaar nauwelijks gezien”,  vertelde McGinity aan het Duitse blad Bild. Voor wie dus denkt ’s avonds gezellig aan een wijntje te zitten met Megs, heeft het mis.

Bron: Hln.be/ Airbnb | NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws