Good to know: zo houd je je huid gezond op vakantie

Ook wanneer je onderweg bent naar je bestemming.

Heb je een welverdiende vakantie op de planning staan? Good for you! Daar hoort natuurlijk een beetje bij dat je de boel de boel laat en lekker kunt luieren. Maarre: je huid kun je maar beter niet laten voor wat het is. Met deze simpele tips houd je je huid zo goed mogelijk intact. Óók in ontspanningsmodus.

Blijf bij je gebruikelijke routine

De meest simpele tip, maar daarmee niet minder belangrijk: houd je zo goed mogelijk aan je routine. Als het werkt, waarom zou je het dan veranderen als het niet nodig is? Vooral als je kampt met huidaandoeningen is het belangrijk om je routine stabiel te houden.

Neem het hoognodige mee

Als je lichter moet of wilt inpakken, houd het dan gewoon bij het essentiële. Vergeet niet om zonnebrandcrème met ten minste SPF 30, after-sun, gezichtsreiniging en een hydraterende crème in je koffer te stoppen. Als je dit gepakt hebt, dan kun je je toners en serums altijd nog laten staan.

Denk aan de droge lucht tijdens een vlucht

Pak je het vliegtuig naar je bestemming? Vliegreizen kunnen de huid flink uitdrogen. Het wordt aangeraden om een dikke vochtinbrengende crème (of nachtcrème) aan te brengen voordat je het vliegtuig instapt. Dit zorgt voor de nodige verzorging gedurende de reis.

Besteed aandacht aan je ogen én lippen

Na een vlucht of een verandering in tijdzones kunnen je lippen en ogen droog en geïrriteerd aanvoelen. Voor optimale verzorging is het handig om voor, tijdens en na de reis een oogcrème en lippenbalsem aan te brengen. Zo verklein je de kans op uitdroging.

Denk niet alleen aan huidverzorgingsproducten

Naast je gezicht is het ook van belang dat je de rest van je lichaam goed verzorgt, en dan vooral tegen de zon. Je goed insmeren is essentieel. Als je naar een warm land gaat, is besparen op zonnebrand geen optie. Neem daarnaast ook een zonnebril, een hoed en zonbeschermende kleding mee.

Gebruik geen hotelzeep

Het is beter om het gebruik van hotelzeep te vermijden. Hotelproducten zijn over het algemeen niet van de hoogste kwaliteit en kunnen de huid uitdrogen. Als je een gevoelige huid of snel allergische reacties hebt, is het geen goed idee om iets nieuws te proberen terwijl je weg bent van huis.

Bron: Marie Claire | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws