Aha: dit is hoe vaak je je haarborstel moet wassen

Een vieze haarborstel kan nare gevolgen hebben!

Af en toe een paar losse haren uit je haarborstel plukken, voor bijna iedereen hoort het erbij. Maarre: wist je dat je eigenlijk ook regelmatig je borstel echt goed zou moeten wassen? Een expert legt het uit.

Hoewel het best confronterend kan zijn om losse haren uit je borstel te moeten plukken, is het wel zo verstandig om dit met regelmaat te doen. En als je dan toch eens een paar minuten over hebt: neem je haarborstel direct ook onder handen met een sopje.

Onderzoek door de Universiteit van Arizona heeft namelijk aangetoond dat op de gemiddelde haarborstel meer bacteriën leven dan rondom de afvoer van een gootsteen of in de etensbak van je hond. Dat staat gelijk aan ongeveer 3.500 kolonies bacteriën per vierkante inch. Dat is ongeveer 2,5 centimeter. Oei!

Vet en futloos haar

Het moge dus duidelijk zijn dat het ontzettend belangrijk is om je haarborstel regelmatig te wassen. Zeker als je weet dat al die bacteriën kunnen zorgen voor vet en futloos haar, maar ook voor nare geurtjes en zelfs huidirritaties! Bekijk het eens zo: wanneer je een wattenschijfje hebt gebruikt om je gezicht te reinigen, blijf je deze ook niet tot in den treure gebruiken. Deze gooi je weg, of was je uit in het geval van de helemaal hippe herbruikbare wattenschijfjes. Make-upkwasten of poederdonzen? Ook deze maak je met regelmaat schoon, om huidirritaties en andere problemen te voorkomen. Je haarborstel is dan ook geen uitzondering op deze goede gewoonte.

Wat kun je doen?

Wat je hieraan kunt doen? Haarexpert Neil Barton deelt een paar tips met de Britse Glamour: “Je kunt het beste drie keer per week losse haren uit de borstel verwijderen. Als je daarnaast eens per week je borstel wast met warm water en een milde shampoo, zit je wel goed.” Duidelijk!

Bron: Glamour UK, Beau Monde archief | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws