Geheime liefdesbaby’s: zo gingen hun bekende vaders met ze om

Rechtszaken, smeekbedes, DNA-tests en een incidentele happy ending.

Verrassing! De één wist het zelf dertig jaar lang niet, de ander liet zijn zwangere scharrel in de steek en keek niet meer naar haar om. Zo gingen deze bekende mannen om met hun – inmiddels niet meer zo – geheime liefdesbaby’s.

Steven & Liv: als twee druppels water

Liv Tyler had tot haar tiende niet door dat Aerosmith-legende Steven Tyler haar vader was. Haar moeder, zangeres en model Bebe Buell, had een knipperlichtrelatie met rocker Todd Rundgren, bekend van de band Utopia, toen ze in 1976 voor de charmes bezweek van Steven.

Zodra Bebe wist dat haar avontuurtje tot een zwangerschap had geleid, biechtte ze dit op aan Todd. Samen besloten ze dat hij de vader van Liv zou worden. Steven was ernstig verslaafd en leek hen een ongeschikt rolmodel. Liv kwam achter het geheim omdat iedereen zei dat ze als twee druppels water leek op huisvriend Steven. Toen ze hierover begon tegen Bebe, gaf zij het meteen toe.

Beeld: NL Beeld

Happy end?

Zeker. Steven, die van niets had geweten, accepteerde de tienjarige meteen als zijn dochter en gaf aan dat hij het een eer zou vinden als ze zijn achternaam zou dragen. Ook met (adoptie)vader Todd heeft Liv altijd een goede band gehad. “Ik heb twee vaders en zou niet anders willen,” aldus de actrice.

Tom & Jonathan: wonderbaby

In zijn biografie Sir Thomas Jones bekent Tom Jones dat hij met meer dan 250 vrouwen per jaar (!) sliep tijdens de piek van zijn carrière. Dat er dus maar één geheime liefdesbaby is opgestaan, mag een wonder heten. Tom was getrouwd met Melinda Trenchard van 1957 tot haar dood in 2016, maar had ontelbare affaires. Eén van deze amourettes leidde in 1987 tot de geboorte van Jonathan, wiens moeder een model is genaamd Katherine Berkery. De twee, met een leeftijdsverschil van 22 jaar, leerden elkaar kennen in een New Yorkse nachtclub waarna ze drie erotische dagen met elkaar doorbrachten. Daarna liet Tom niets meer van zich horen. In 1989 sleepte Katherine Tom voor het gerecht. Nadat een DNA test had bewezen dat de bronstige zanger inderdaad de vader was van Jonathan, moest hij 1.900 euro kinderalimentatie betalen totdat zijn zoon achttien was. Morrend ging Le Jones akkoord.

Beeld: NL Beeld

Happy end?

Nee, Jonathan raakte verslaafd en dakloos. Tom heeft nooit naar hem omgekeken. In een interview in 2018 deed Jonathan een beroep op zijn vader om contact op te nemen. Tom besloot zijn smeekbede te negeren.

Clint & Scott & Kathryn: kop in het zand

De 93-jarige Hollywood-legende Clint Eastwood, twee keer getrouwd geweest, twee keer gescheiden, staat erom bekend dat hij de afgelopen zeventig jaar ontelbare affaires heeft gehad. In 1972 was hij getrouwd met Neville Johnson toen hij verliefd werd op actrice Sondra Locke en met haar ging samenwonen. In zijn jaren met Sondra wist hij twee kinderen te verwekken bij een minnares, stewardess Jocelyn Reeves. Het ging om een zoon en een dochter, Scott en Kathryn, maar Clint weigerde het duo te erkennen.

Met dochters Kathryn en Alison op de rode loper. (Beeld: NL Beeld)

Happy end?

Pas dertig jaar later, in 2002, gaf Clint toe dat hij naast zijn zes ‘officiële’ kinderen ook papa was van Scott en Kathryn. Sindsdien is de band aangehaald en vergezelt Kathryn, die actrice en scriptschrijver is, haar vader regelmatig op de rode loper. (Ze is Clints favoriete introducee als zijn huidige geliefde, de 33 jaar jongere restauranteigenaar Christina Sandera, moet werken.)

Dit is slechts een kleine greep uit bekende vaders en hun (niet zo geheime) liefdesbaby’s. Benieuwd hoe het is gegaan met de buitenechtelijke spruiten van onder meer Arnold SchwarzeneggerLiam Gallagher, en Jude Law? Ren dan nu naar de winkel om de meest recente editie van Beau Monde in huis te halen.

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws