Even spieken: is dit waar Wills en Kate hun vakantie spenderen?

De Waleses hebben nogal wat leuks om uit te kiezen...

Ze hebben een aantal riante optrekjes binnen de UK om uit te kiezen, maar ook een keur aan privévliegtuigen klaarstaan om in alle comfort mee naar een geheime locatie te reizen. Maar de vraag blijft natuurlijk: waar spenderen prins William en prinses Kate eigenlijk hun zomervakantie?

Vakantie

Waar wij graag de boel de boel laten en deze zomer flaneren langs de rivièra, gaan ook de royals graag op vakantie. Zo weten we bijvoorbeeld dat Deense koningin Margrethe momenteel op haar geliefde schip ronddobbert, dat de Oranjes genieten in een luxe villa in Griekenland, en dat de Zwoyals zich hebben teruggetrokken op het eilandje Öland. Maar waar de Waleses au moment uithangen? Dat is niet helemaal zeker, maar natuurlijk kunnen we een gokje wagen.

Jolly old England

Men weet dat de Waleses een indrukwekkend aantal cottages en landhuizen door het hele Verenigd Koninkrijk tot hun beschikking hebben, waar zij graag komen uitwaaien. Zo is er het imposante Anmer Hall in Norfolk, dat ze cadeau kregen van Queen Elizabeth na hun bruiloft. De Waleses hebben hier enkele jaren gewoond tussen 2015 en 2017, en gebruikten het optrekje ook tijdens de lockdowns als hun uitvalsbasis. Inmiddels hebben ze het landhuis echter ingeruild voor het praktischer gelegen Adelaide Cottage, maar blijft het een favoriete country getaway voor de kroonprinselijke familie.

Anmer Hall
Beeld: NL Beeld

Ook zouden William en Kate al meerdere vakanties hebben doorgebracht op de pittoreske Isles of Scilly, vlakbij de kust van Cornwall. Zo werd het gezinnetje in 2020 gespot op Tresco Island, dat via-via onder het hertogdom van Cornwall valt. Tja: als Duke of Cornwall even je neus laten zien, is dus geen verkeerde keuze voor Willy!

Verre reis

Het zou ook maar zo kunnen zijn dat de prins en prinses met hun kroost naar een ver vakantie-oord getrokken zijn. Zo deelden zij in 2021 een opvallend zomerse kerstkaart, met een familiekiekje dat in Jordanië was genomen tijdens een vakantie.

Balmoral

Eén ding staat wel vast: er wordt weer lekker uitgewaaid in Balmoral deze zomer. Al sinds jaar en dag is het traditie dat de Britse vorst (bijna) de hele familie uitnodigt voor een verblijf op het Schotse landgoed. Ook dit jaar betekent dit dat de Wales-kroost lekker kan ravotten op de uitgestrekte gazons bij het imposante kasteel, en kan genieten van de natuurlijke pracht in de omgeving.

balmoral william charles
Beeld: NL Beeld

Volgens ingewijden brengen de Waleses hun tijd waarschijnlijk door in het schattige huisje met de naam Tam-Na-Ghar, hoewel het goed zou kunnen dat er deze zomer flink geschoven wordt met de koninklijke onderkomens op het landgoed, nu Queen Liz er niet meer bij is. Wie weet!

Bron: Beau Monde archief, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws