Even voorstellen: dit is de vriend van Trijntje Oosterhuis

De twee waren al goed bekend met elkaar!

Zingen, acteren en coachen…Trijntje Oosterhuis kan het allemaal. Op Instagram zien we geregeld gezellige foto’s van de zangeres en geeft ze haar volgers een kijkje in haar leven. Af en toe komt daar ook een kiekje met haar vriend voorbij, de broer van Trijntjes goede vriendin. Maar wie is die vriend van haar eigenlijk?

Carrière

De voormalig Ladies of Soul-zangeres brak in de jaren negentig door als Total Touch, samen met Tjeerd Oosterhuis. Komt die naam je bekend voor? Dat kan kloppen! Tjeerd is namelijk de broer van Trijntje. Hij werkt als songwriter, pianist, componist en producer. Na deze loopbaan maakte Trijntje deel uit van de Ladies of Soul, samen met de vier zangeressen Edsilia Rombley, Candy Dulfer, Glennis Grace en Berget Lewis. Een paar jaar later stapte Judith Katrijntje uit de groep om te beginnen aan een solocarrière. Naast haar optredens als zangeres is ze coach geweest bij de televisieprogramma’s It Takes 2 en The Voice of Holland. Bovendien was ze deelnemer aan het Eurovisiesongfestival in 2015 én speelde ze de rol van Maria in The Passion 2021. Zo is haar curriculum vitae lekker gevuld!

Prijzen

Dat Trijntje talentvol is, is aan haar prijzenkast wel te zien. Ze heeft inmiddels al drie Edisons gewonnen voor ‘Beste single’ in 1998, ‘Beste zangeres’ in 2005 en nog eens voor ‘Beste zangeres’ in 2013. Daarnaast heeft ze de TMF Award drie jaar op rij gewonnen voor beste zangeres van Nederland. Ook met Total Touch heeft ze meerdere prijzen binnen weten te slepen, waaronder de TMF Award voor beste popgroep. En bovendien staan de Zilveren Harp én Gouden Harp ook in haar prijzenkastje te schitteren.

Schoonzusjes

In de familie zit het ook wel pluis, want Trijntje heeft twee bekende schoonzusjes. De talentvolle en prachtige Edsilia vormt al meer dan twintig jaar een setje met Tjeerd, de broer van Trijntje. In 2006 is het happy couple in het huwelijksbootje gestapt en de twee zijn nog altijd samen.

Maar niet alleen voormalig Ladies of Soul-lid Edsilia komt als BN’er bij Trijntje over de vloer, er is nóg een bekend schoonzusje in de muzikale familie. De drie zangeressen zagen elkaar niet alleen tijdens optredens voor Ladies of Soul, ook tijdens familie verjaardagen toasten ze met elkaar het glas. Berget Lewis is namelijk óók een schoonzusje. En dit geeft al een kleine hint naar de vriend van Trijntje.

Benieuwd wie haar partner is? Lees het snel op de volgende pagina.

Laatste nieuws