Hoe gaat het nu met de kroost van prinses Christina?

Dit is wat we weten over haar drie kinderen.

Deze week halen we volop herinneringen op aan prinses Christina. De prinses die haar eigen pad bewandelde en veel buiten de schijnwerpers bleef, kreeg drie kinderen. Hoe gaat het nu eigenlijk met hen?

Bernardo Guillermo

Oudste zoon, Bernardo Federico Tomás Guillermo, kwam op 17 juni 1977 ter wereld. Hij woonde eerst in Villa Eikenhorst, maar na de scheiding van zijn ouders vertrok hij samen met zijn moeder naar New York. Hij studeerde filosofie en kunstgeschiedenis aan het Sarah Lawrence College, en volgde een opleiding design aan het Amerikaanse Pratt Institute.

Hij trouwde in september 2009 met de Amerikaanse Eva Marie Prinz Valdez, waar prinses Christina de ceremonie opluisterde met haar prachtige stem. Dochter Isabel Christina werd een paar maanden ervoor geboren op 13 april, en in september 2011 zag zoon Julián Jorge het levenslicht.

Inmiddels zijn de twee uit elkaar, en heeft Bernardo naar verluidt een nieuwe liefde. In de Britse hoofdstad ontmoette hij namelijk architecte Georgina Turvey, met wie hij vermoedelijk sinds 2018 samen is. Bernardo heeft zijn eigen designstudio en is gespecialiseerd in op maat gemaakte meubelstukken, en Turvey heeft haar eigen architectenbureau. Da’s nog eens een match made in heaven! De kiekjes van de twee samen, die Turvey met enige regelmaat deelt via haar Instagram, laten dan ook een bijzonder liefdevol stel zien.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Turvey (@georgieturvey)

Onlangs zagen we Bernardo overigens nog z’n opwachting maken naast de Oranjes. Prinses Margriet is namelijk na het overlijden van haar zus lid van het Comité van Aanbeveling van het prinses Christina Concours geworden. En vorig jaar betekende dit dat Margriet mét neefje Bernardo kwam opdagen bij de gelegenheid.

Bernardo met zijn tante prinses Margriet, 2022. Beeld: BrunoPress

Nicolás Guillermo

Nicolás is de tweede zoon van prinses Christina en ex-echtgenoot Jorge Guillermo en werd geboren op 6 juli 1979 in Utrecht. Hij groeide op in Nederland en ging naar het Christelijk Lyceum in Den Haag. In 1998 haalde hij zijn middelbareschooldiploma aan de Amerikaanse Drew University, en van 2001 tot 2005 volgde hij een studie waarmee hij zijn Bachelor of Science binnenhaalde. Nico is net als z’n broer altijd creatief geweest, en is tegenwoordig dan ook grafisch ontwerper met een eigen bedrijf in New York.

Nicolás verblijft verder zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers. Enthousiaste kiekjes zoals hieronder, waar hij samen met broer Bernardo en neven Constantijn en Willem-Alexander Koninginnedag viert, hoeven we anno nu dan ook niet meer te verwachten van de Christina’s tweede zoon.

Nicolas en Bernardo Guillermo op de schouders van neven prins Willem-Alexander en prins Constantijn, 1984. (Beeld: BrunoPress)

Wel maakte Nicolás nog een verschijning tijdens de inhuldiging van zijn koninklijke neef in 2013, waar hij verscheen samen met z’n zus:

Nicolás en zus Juliana bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander (Beeld: NL Beeld)

Volgens verschillende bronnen zou Nicolás inmiddels twee kinderen hebben met een onbekende partner: zoontje Joaquín, en dochter Carmen. Verder blijft de familie rond de ondernemende creatieveling lekker anoniem.

Juliana Guillermo

En tja, spoilers: zusje Juliana is dus de enige dochter van de prinses. Ze werd op 8 oktober 1981 geboren en werd vernoemd naar haar grootmoeder, koningin Juliana. Haar volledige naam is Juliana Edenia Antonia Guillermo. Hoewel Christina met haar gezinnetje liever in de luwte verbleef, zagen we Juliana toch stralen op één heel bijzondere dag: ze was namelijk één van de bruidsmeiden tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima:

Kiekeboe: Juliana op het balkon tijdens de bruiloft in 2002. (Beeld: NL Beeld)

Verder blijft ook Juliana Guillermo zoveel mogelijk buiten de spotlights.

Juliana Guillermo in 2013. (Beeld: BrunoPress)

De jongste dochter is in Baarn en Wassenaar naar school gegaan. Haar middelbareschooltijd was op het Christelijk Lyceum, net als haar broers, en in in 2004 studeerde ze af aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. Juliana is al net zo’n creatieveling als haar broers, en zou vandaag de dag kunstenares zijn.

Na de scheiding van haar ouders bleef zij als enig kind bij haar vader wonen, terwijl haar oudere broers met prinses Christina mee naar New York verhuisden. Vandaag de dag woont ze met haar Costa Ricaanse echtgenoot, Tao Bodhi, en kinderen in Italië – in het zonnige Toscane wel te verstaan. Het stel heeft drie kinderen en zij heten Kai, Numa en Aida.

Kortom: de creatieve invloed van prinses Christina is nog altijd duidelijk terug te zien in haar kinderen. Wie weet: misschien zien we ze binnenkort nog wel bij een Oranje evenement. Een beetje kunst en cultuur kan nooit kwaad, toch?

Bron: Koninklijk Huis, Beau Monde archief, Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws