Charlene keert terug naar Zuid-Afrika

Een bitterzoet weerzien met haar thuisland.

Zo’n twee jaar geleden was Charlenes langdurige verblijf in Zuid-Afrika vanwege een mysterieuze infectie hét gesprek van de dag. Nu heeft de Zuid-Afrikaanse tak van het liefdadigheidsfonds van de Doorluchtige Hoogheid laten weten dat de prinses binnenkort weer terugkeert naar haar thuisland.

Goed doel

Voordat Charlene als SAS furore maakte aan het Monegaskische hof, was zij natuurlijk een getalenteerd zwemster. Haar grootste liefdadigheidsproject, de Fondation Princesse Charlene de Monaco, richt zich dan ook op veiligheid op en rond het water.

Wel zo handig natuurlijk in kuststadje Monaco, waar de ton en de jetset regelmatig op hun yachts en plezierscheepjes op het water vertoeven.

Zuid-Afrika

Maar goed, Charlene is haar roots nooit vergeten, en is daarom met haar fonds ook actief in ’t moederland. Heurt erbij, snapt u? De Fondation heeft nu laten weten dat de prinses én prins Albert zich binnenkort naar Zuid-Afrika begeven voor een evenement aan en op het water.

En nu denk je misschien aan glamour en flaneren op een keur aan jachten, maar dat valt tegen. Het gaat namelijk om de zogenaamde Sun City Water Bike Challenge, die op zaterdag 16 september plaatsvindt. Dat ziet er ongeveer zo uit:

charlene
Hare Doorluchtige Hoogheid op een waterbike in 2020. (Beeld: NL Beeld)

Tja. Niet héél glam. Naar verwachting stapt Charlene dit jaar niet zelf op één van de waterfietsen, maar zal zij het gebeuren vanaf de kant gadeslaan.

Schoonzus Chantell Wittstock, die de leiding heeft over de Zuid-Afrikaanse arm van Charlenes fonds, stelt: “PCMFSA (Princess Charlene of Monaco Foundation South Africa, red.) is dolblij dat we de Water Bike Challenge naar Zuid-Afrika kunnen brengen en een spannend platform creëren voor bewustzijn over waterveiligheid.”

Gemengde gevoelens

Het wordt hoe dan ook een bijzonder bezoek voor Charlene. De laatste keer dat zij zich in Zuid-Afrika begaf kwam ze namelijk maandenlang vast te zitten in haar thuisland met een acute infectie, waarvoor zij uiteindelijk meerdere keren onder het mes moest. Uiteindelijk verbleef de prinses van mei 2021 tot en met november 2021 in Zuid-Afrika, mijlenver bij haar gezinnetje vandaan.

Haar reis komende september zal ongetwijfeld enkele bitterzoete herinneringen naar boven halen – maar gelukkig heeft ze dit keer wel haar man aan haar zijde. En wie weet: zou het prinselijk paar twins Jacques en Gabriella ook meenemen? Er zijn vast wel een paar water bikes op kinderformaat te vinden, non?

Bron: Monaco Life | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws