Sportief gestemd: koningspaar feliciteert estafetteloopsters

'Nederland op z'n allerbest, helemaal fantastisch'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima feliciteren de vier atletes met hun geweldige sportprestatie: goud op de 4×400 meter estafette voor vrouwen op het WK Atletiek. Volgens onze royals een ‘historische wereldtitel’.

Wereldtitel

De estafettevrouwen sluiten het WK Atletiek sensationeel af, want na een zinderende wedstrijd hebben de vier atletes goud weten te pakken. “Wat een prachtige afsluiting van een geweldig weekend voor de Nederlandse sport! In Boedapest werden Eveline Saalberg, Lieke Klaver, Cathelijn Peeters en Femke Bol na een spannende wedstrijd wereldkampioen op de 4×400 meter estafette. Met een explosieve eindsprint is een historische wereldtitel behaald. Van harte gefeliciteerd!” – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, schrijft het koningspaar op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Grand Prix Zandvoort

Wim-Lex en Máxima hadden een sportief weekend voor de boeg. Royalty watchers weten natuurlijk dat er zaterdag een hoop Oranjes aanwezig waren bij het Circuit van Zandvoort. Van mede-eigenaar prins Bernhard Junior tot zijn vader, Pieter van Vollenhoven. Maar ook Willem-Alexander en prinses Amalia waren van de partij. Z’n uitstapje naar de ‘Super Saturday’ van de Zandvoortse Grand Prix dit weekend samen met prinses Amalia was dan ook geheel een privé-uitje. Of welja…privé voor zover dat kon natuurlijk, bij zo’n groots evenement. Zo werd onder meer gespot dat vader en dochter samen een sfeervolle selfie maakten op de tribune.

De koninklijke familie bij de Grand Prix van Zandvoort. (Beeld: NL Beeld)

‘Fantastisch mooi’

Ook zondag was het koningspaar samen met prinses Amalia, prinses Alexia en gravin Luana present op de Grand Prix van Zandvoort. De royal family was goed vertegenwoordigd, want ook Maurits van Oranje, Floris van Oranje en Pieter-Christiaan van Oranje waren aanwezig. Daar zagen zij hoe Max Verstappen – na een stilgelegde race vanwege de regen – de Formule 1-race won. Onze koning vond het allemaal ‘fantastisch mooi’. “Genieten. Het is ongelofelijk om te zien hoe iedereen al drie dagen van dit festijn geniet. Mooie sport, mooie mensen bij elkaar, mooie muziek, gewoon op en top. Nederland op z’n allerbest, helemaal fantastisch”, waren de mooie woorden van de koning himself in een gesprek met Viaplay.

Wat een geweldige sportprestaties voor Nederland!

Bron: Beau Monde archief, RTL Nieuws, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld, Instagram @koninklijkhuis

Laatste nieuws