Zien: koning Willem-Alexander worstelt met ‘de kickboks-koning’

Onze koning heeft 'moves', zo deelt de sporter.

Royalty watchers weten natuurlijk dat er gisteren een hoop Oranjes aanwezig waren bij het Circuit van Zandvoort. Van mede-eigenaar prins Bernhard Junior tot zijn vader, Pieter van Vollenhoven. Maar ook Willem-Alexander en prinses Amalia waren van de partij, en die hebben het duidelijk goed naar de zin gehad!

Vader en dochter

Waar z’n neef, prins Bernhard, veel in z’n officiële rol als zakenman en mede-eigenaar van het circuit optreedt dit weekend, kan koning Willem-Alexander het rustiger aan doen. Z’n uitstapje naar de ‘Super Saturday’ van de Zandvoortse Grand Prix dit weekend samen met prinses Amalia was dan ook geheel een privé-uitje. Of welja…privé voor zover dat kan natuurlijk, bij zo’n groots evenement. Zo werd onder meer gespot dat vader en dochter samen een sfeervolle selfie maakten op de tribune.

Kickboks-koning?

Bovendien waren Wim-Lex en Amalia in goed gezelschap. Zo zagen we ook prins Maurits en diens zoon Lucas bij het race-spektakel, net als (natuurlijk) prins Bernhard. Ook was professioneel kickbokser en acteur Rico Verhoeven van de partij! Via zijn Instagram-pagina krijgen we toch een kléin kijkje achter de schermen van de gezellige aangelegenheid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Op de serie kiekjes die de kickbokser deelde, zien we hoe hij bijzonder vriendschappelijk poseert met ZM. Een simpele arm om de schouder van de koning verandert al snel in een soort halfbakken houdgreep en een flexibel koninklijk been in de lucht. “Toen Zijne Majesteit de Koning de koning van het kickboksen klein kreeg…het eindigde in een royal draw“, grapt Verhoeven bij de foto’s.

Ook deelde hij zijn bericht nog eens in zijn Instagram Verhaal, met daarbij de opmerking dat onze koning ‘moves’ heeft. Jawel: een mooi compliment voor ZKH van de kickboks-topper!

Oranjes langs het parcours

Of we ook vandaag weer beelden te zien zullen krijgen van het koninklijk gezin op de tribune, is nog niet bekend. Het bezoek van de koning en de kroonprinses was gisteren ook niet aangekondigd. Het was overigens niet de eerste keer dat zij hun opwachting maakten bij het F1-evenement. In 2021 verschenen ze namelijk ook samen met dochters Amalia en Ariane. Natuurlijk kan die laatste niet meegenieten van het spektakel, aangezien zij net op haar nieuwe school in Italië is begonnen. Maar wie weet: misschien kunnen er vandaag nog enkele lieve selfies af van Wim-Lex en Alexia?

Bron: Instagram @Ricoverhoeven, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws