De blijmakers van Daphne Deckers: ‘Schrijven maakt me gelukkig’

'Als schrijver ben je de master of your own universe'

Onlangs ging Beau Monde in gesprek met Daphne Deckers over wat haar blij maakt in het leven. YAHTZEE!, Spanje en bokkenpootjes. Maar ook haar geliefde, massages en Franse mode.

Grote liefde

Richard is heel geestig, hij heeft een leuke droge humor. Hij is energiek, een ontzettend lekker ding en een fijne vader. Hij is de motor van ons gezin, bedenkt veel, doet alles, staat voor iedereen klaar. Je kunt hem om drie uur ’s nachts bellen en hij komt. Nu de kinderen hun eigen leven hebben, doen wij veel samen, het is weer net alsof we pas bij elkaar zijn.”

Viva España

“Spanje is ons tweede thuis. Het weer is geweldig, we genieten van de gegrilde sardientjes, de smaakvolle groenten en het voortreffelijke fruit. Niets lekkerder dan het watermeloen seizoen! Als ik er ben, voel ik mijn schouders omlaag gaan en schakel ik automatisch naar een lagere versnelling. Puur genieten.”

Verhalen vertellen

“Mijn moeder pende over kunstgeschiedenis, mijn vader schreef biologieboeken. Als kind zag ik hun boeken op de plank staan en dacht: ik wil een plankje voor mezelf. Schrijven, of het nu om boeken of om columns gaat, maakt me gelukkig. Woorden, hoe je iets grappig op kunt schrijven, fascineren me. Als schrijver ben je de master of your own universe en kun je allerlei personages tot leven wekken.

Crossen en bingen

“Ik kan iedereen een crosstrainer aanraden. Je krijgt er sterke benen en een goed uithoudingsvermogen van en het is minder pittig voor je lijf dan joggen met al dat gebonk op het asfalt. Ik sta er zo’n drie kwartier op, terwijl ik series kijk: van The Real Housewives of Amsterdam – acht afleveringen ruzie, ik zat met open mond te kijken – tot Silo.”

Franse finesse

Isabel Marant, Yves Saint Laurent, Zadig & Voltaire, ik word heel blij van de Franse mode. Understated-chic. Stijlvol, maar niet overdreven, je zit niet onder de logo’s. Kwaliteit, fijne stoffen, goede pasvormen. De Fransen snappen het.”

Benieuwd naar nog meer blijmakers van Daphne? Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws