Check! Prinses Alexia haar eerste officiële werkbezoek is een feit

'Echt heel spannend', zegt de prinses stralend voordat ze de fles champagne tegen het schip stuk laat klappen.

Een bijzondere dag voor prinses Alexia, want vandaag legde ze haar eerste officiële werkbezoek af! Ze doopte geheel eigenhandig het schip vernoemd naar de prinses herself. 

De vuurdoop

Prinses Alexia ging vanochtend voor het eerst, zonder paps en mams, op een officieel werkbezoek. Ze doopte geheel in stijl het schip Vox Alexia van Van Oord aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Geslaagde eerste performance van de prinses? Check! Ze straalde, lachte, wuifde, kletste én doopte! ”Ik wens u en uw bemanning een behouden vaart”, zegt de prinses vlak voor het moment sûpreme, alsof ze het al jaren doet. Toch klinkt er voordat ze de fles champagne tegen het schip kapot laat klappen ook nog even door de microfoon: ”Echt heel spannend…”

Na de doop krijgt Alexia een rondleiding over het schip en kletst ze met een aantal bemanningsleden en leden van de vereniging Young van Oord. Het schip – dat vernoemd is naar niemand minder dan de prinses zelf – ligt aan de Wilhelminakade waar in het cruiseseizoen geregeld luxueuze vloten langs varen. Een leuk eerste schuitje, kun je wel zeggen dus.

Touch of Máx

We weten inmiddels dat de drie A’tjes graag in moeders indrukwekkende garderobe neuzen. Voor speciale gelegenheden mogen Amalia, Alexia en Ariane af en toe een item van hun moeder dragen. En ook vandaag trok Alexia een pronkstuk bij Máxima uit de kast. De prinses ging voor een zwarte japon van Oscar de la Renta met opengewerkte details op haar schouders en rouches alom. Wauw, het item staat zowel moeder als dochter fantastisch! De prinses maakte de look nog wel eigen, door een zomerse witte bloem toe te voegen in haar – dat overigens prachtig in de krul zat.

Prinses Alexia doopt schip van Van Oord
NL Beeld / Patrick van Emst

Vox Alexia van Van Oord

De Vox Alexia is van groot belang voor kustbeschermingsprojecten. Het schip is een zogeheten sleephopperzuiger en kan klei, slib en zand van de waterbodem opzuigen en verplaatsen. Het baggerschip kan varen op vloeibaar aardgas, dat bijdraagt aan een lagere CO2 voetafdruk vergeleken met conventionele sleephopperzuigers. En dat past natuurlijk helemaal in het straatje van de prinses, die vanuit Wales al eens in een protestmars zagen meelopen om aandacht te vragen voor het planeet. Heel glamour is zo’n sleephopperzuiger dan niet, maar ach – je moet érgens beginnen. Chapeau!

Bron: Blauw bloed, AD, Beau Monde archief| Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws