Babynieuws uit Bhutan: koningin Jetsun bevallen van prinsesje!

Beschuit met roze muisjes!

Vrolijk nieuws vanuit het Zuid-Aziatische koninkrijk Bhutan! Daar hebben koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuk en koningin Jetsun Pema namelijk hun derde kindje mogen verwelkomen.

Groot nieuws

In een set berichten op sociale media én natuurlijk via officiële paleisbronnen maakte het Bhutaanse hof het grote nieuws bekend, afgelopen weekend: “We zijn vereerd om het geweldige nieuws te delen dat vandaag in het Paleis Lingkana te Thimphu een gezond meisje is geboren bij Hunne Majesteiten, de Druk Gyalpo (Drakenkoning, red.) en Gyaltsuen (Drakenkoningin, red.), op de 25e dag van de 7e maand van het jaar van het Vrouwelijk Waterkonijn.”

jetsun jigme
Beeld: NL Beeld

Verder laat het paar weten dat zowel moeder Jigme, als de kleine spruit het goed maken. Ook bedanken zij de dokters die de bevalling in goede banen geleid hebben, en de Zhung Dratshang, een belangrijke religieuze organisatie binnen Bhutan, voor hun gebeden.

Zwangerschap

In juni dit jaar maakte het koningspaar bekend in blijde verwachting te zijn. “Hunne Majesteiten De Koning en Gyaltsuen verwachten hun derde kind aan het begin van de herfst dit jaar”, schreven ze toen.

Prinsesje

Verder krijgen we nog bijzonder weinig informatie over de kleine en of we dat op korte termijn kunnen verwachten? Dat is nog maar de vraag. Het paar heeft namelijk al twee zoontjes: Jigme Namgyel Wangchuk, die in februari 2016 het levenslicht zag, en Jigme Ugyen Wangchuck, die in maart 2020 werd geboren.

jetsun jigme bhutan
Beeld: NL Beeld

Hoewel hun tweede zoontje al in maart werd geboren, duurde het nog tot juni dat jaar voor het koningspaar foto’s of überhaupt een naam van de kleine deelde. Kortom: geduld is een schone zaak. Wij kunnen in elk geval niet wachten op meer zoete familiefoto’s van het koninklijk gezinnetje!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws