Royal rebels: prinses Mako van Japan

Mako gaf haar titel op, zag chic van een toelage af en arriveerde als burgervrouw Komuro in New York.

Er zijn prinsessen die keurig binnen de lijntjes kleuren. Nu is het wel zo dat deze vrouwen tot de eredivisie van hun koningshuis behoren. Ze liggen eeuwig onder de loep en kunnen zich geen uitglijders permitteren. Wie wat verder van de troon staat, voelt minder druk om zich te conformeren en dat levert soms kleurrijke en heerlijk eigenwijze keuzes op, zo ook de keuze van prinses Mako Komuro van Japan.

Geldrel

Ze maakte in 2004 furore in een matrozenpakje dat online een heel eigen leven ging leiden. Dat was echter nog niets in vergelijking met de royal bom die in het zeer behoudende Japanse Keizerlijk Huis afging toen prinses Mako zich in 2017 verloofde met Kei Komuro die haar vier jaar eerder al een aanzoek had gedaan. In Kei’s familie bleek een geldrel te spelen, het huwelijk werd uitgesteld, corona kwam er tussendoor – ze kreeg plenty kansen om in de dynastie te blijven, maar koos voor de liefde.

Burgervrouw in New York

Traditioneel Japan demonstreerde woedend tegen het huwelijk in 2021, wat haar vermoedelijk alleen maar sterkte in haar besluit. Mako gaf haar titel op, zag chic van een toelage af en arriveerde als burgervrouw Komuro in New York. Zij werkt in een museum, Kei als advocaat. En wie ze samen door Manhattan ziet struinen, krijgt niet de indruk dat de Chrysantentroon erg wordt gemist.

Dit artikel komt uit de nieuwste editie van Beau Monde. Deze ligt nu in de winkels!

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws