Een jaar later: hoe gaat het nu met ex-prinses Mako?

Een jaar geleden verruilde de Japanse prinses Mako het keizerlijk paleis voor een burgerbestaan in New York. Deze week lijkt het leven de ex-royal ein-de-lijk toe te lachen.

Een jaar geleden gaf de Japanse prinses Mako haar titel op om te kunnen trouwen met een ‘gewone’ burger en een anoniem leventje in New York te gaan leiden. Hoe is het verdergegaan met dit omgekeerde sprookje?

Iets te vieren

De ex-prinses en haar hubby Kei Komuro hebben een hoop te vieren deze week: afgelopen zondag mocht Mako 31 kaarsjes uitblazen, aanstaande woensdag is het koppel precies één jaar getrouwd én het is Kei na drie pogingen gelukt om te slagen voor het bar exam, waardoor hij eindelijk aan de slag mag als advocaat in New York.

Keeping up with the Komuro’s

Een belangrijk moment voor de Komuro’s, want het was altijd al het plan dat Kei zijn rechtenstudie goed zou gaan gebruiken in New York. Mako en Kei wilden na hun huwelijk dolgraag bewijzen dat ze het leven als gewone burgers prima aankonden. Kort na de bruiloft verhuisden ze naar een klein studiootje in NYC – weer eens iets anders dan een keizerlijk paleis – en ook de flinke som geld waar de voormalige prinses recht op had door haar vertrek uit de familie, wees Mako af. Zónder die 1,3 miljoen dollar zouden ze het ook wel redden.

Een tegenvaller was dat het Kei tweemaal niet lukte om te slagen voor het bar exam, een vereiste als je het recht wilt beoefenen in New York. Hij kon daardoor slechts aan de slag als juridisch assistent. Mako hield zich ondertussen bezig met een museumbaantje, maar deed dit als vrijwilliger, dus daarmee kwam ook geen brood op de plank. Nu kan Kei eindelijk doen wat hij écht wil en daar ook nog een leuke boterham aan verdienen.

Controversieel koppel

Mako en Kei zijn al bijna tien jaar samen, maar moesten heel wat tegenslagen doorstaan voordat ze überhaupt in het huwelijksbootje konden stappen. Allereerst werd de relatie afgekeurd vanwege de eenvoudige afkomst van Kei, en toen bleek dat zijn moeder ook een groot geldbedrag had aangenomen van een ex om voor de scholing van haar zoon te betalen, waren de rapen gaar in Japan.

Zowel de keizerlijke familie als het grote publiek zagen het huwelijk niet zitten, maar Mako zette door. Die titel en het geld konden haar gestolen worden en met een bescheiden trouwceremonie liet ze zien dat ware liefde álles overwint. Kijk, dat noemen we nog eens een echt prinsessensprookje, met toch nog een happy end.

Bron: PEOPLE | Beeld: ProShots

Laatste nieuws